Goţiu, despre Firea şi candidatura la prezidenţiale: "Primarul faliment vrea să devină preşedintele faliment"

Gabriela Firea la Parchetul General
Gabriela Firea la Parchetul General (Epoch Times România)

Senatorul USR Mihai Goţiu a reacţionat, vineri, după ce Gabriela Firea a anunţat că este posibil să candideze la preşedinţie, ironizând scenariul unei candidaturi a primăriţei. Potrivit lui Goţiu, scorul de 15% obţinut de PSD în Bucureşti la alegerile europarlamentare i se datorează şi Gabrielei Firea care, dacă va candida, nu va reuşi decât să facă mai interesantă competiţia pentru locul al III-lea în primul tur al alegerilor din această toamnă.

Liderul USR continuă în aceeaşi notă ironică, criticând dur activitatea de până acum a primarului Capitalei şi o face responsabilă, alături de fostul şef al PSD Liviu Dragnea, de prăbuşirea social-democraţilor din preferinţele electoratului.

„Dar nu pot să nu remarc disperarea anunţului d-nei Firea. Oricât ar încerca să arunce pisica responsabilităţii în curtea altor colegi, scorul de 15% obţinut la europarlamentare de PSD în Bucureşti are legătură directă cu modul în care a condus Capitala. Acolo unde a reuşit să pună pe butuci cel mai mare buget al unei primării din România. Mi-e greu să cred că doar Dragnea a fost cel sancţionat la votul din 26 mai pentru zecile de mii de bucureşteni rămaşi fără apă caldă şi căldură în toiul iernii, pentru traficul îngrozitor şi rebutokarele achiziţionate pe ochi albaştri, pentru poluare ori pentru încăpăţânarea cu care ţine să direcţioneze sute de milioane de euro anual către companiile conduse de grupul Voluntari & Friends.

Chiar dacă, oficial, neagă, d-na Firea pare să fi înţeles că un nou mandat de primar al Capitalei e mai greu de prins decât agentul termic, ascuns atât de bine prin caloriferele bucureştenilor, că unii nu i-au simţit prezenţa şi nu l-au dibuit nici până în ziua de azi. Dar e distractiv faptul că-şi închipuie că ar mai exista foarte mulţi cetăţeni români care i-ar da România pe mână după ce a falimentat Bucureştiul!”, punctează senatorul USR.

În final, Mihai Goţiu adaugă că „probabil că d-na Firea încă mai crede că cei care au fluierat-o pe Arena Naţională au fost plătiţi de ”oameni răi” şi ”agenturi” şi vrea să-şi încerce norocul şi pe Cluj Arena sau în alte localităţi din România”.

”Cum spuneam, competiţia pentru locul al III-lea în primul tur al alegerilor din toamnă e interesantă. Deşi nici măcar pentru această poziţie n-aş paria pe d-na Primar Faliment Firea. 26 mai mi-a arătat că n-au mai rămas chiar aşa mulţi cetăţeni români care să poată fi duşi de nas şi că, pe zi ce trece, numărul lor e tot mai mic”, a conchis Goţiu.