Grădină imensă de trandafiri roz, creată din iubire (video)

De 30 de ani, un japonez amenajează un câmp de trandafiri roz pentru ca soţia sa oarbă să se bucure de mirosul florilor.

Shibazakura sau Rosales Musgosos, trandafiri roz antici
Shibazakura sau Rosales Musgosos, trandafiri roz antici (Captură video)

Vă prezentăm una dintre cele mai frumoase poveşti romantice din acest an, în care personajele principale sunt Toshiyuki Kuroki şi Yasuko Kuroki, care sunt căsătoriţi de peste 60 de ani - din 1956.

După 30 de ani de căsătorie, dna Kuroki şi-a pierdut vederea din cauza diabetului, teribila veste devastând cuplul. Femeia, deprimată, s-a închis în casă, ieşind afară numai dacă era absolut necesar. A fost momentul în care soţul ei a făcut un gest de iubire incredibil, relatează site-ul web rocketnews24.com.

Toshiyuki a vrut să-i ofere ceva care s-o bucure şi a găsit răspunsul după ce a văzut că oamenii îi admirau florile Shibazakura (Rosales Musgosos, specie de trandafir roz antic). El s-a gândit că, dacă ar planta mai mulţi trandafiri, vizitatorii grădinii ar fi o companie plăcută pentru soţia sa. Dar cel mai important era faptul că florile puteau deveni obiect de contemplaţie prin coloritul şi parfumul lor aromat. Şi ideea a devenit realitate...

Astăzi, grădina situată în Shintomi Town, Prefectura Miyazaki, este o destinaţie turistică cunoscută la nivel mondial, atrăgând peste 7.000 de vizitatori anual. În perioada lunilor martie şi aprilie, atunci când trandafirii sunt plini de flori, dna Kuroki are mereu zâmbetul pe buze: poate sta de vorbă cu multe persoane care vin să admire minunata grădină de trandafiri roz.

O căsnicie poate să dăinuie dacă există iubire, toleranţă şi bună înţelegere, iar atenţia şi grija faţă de celălalt reprezintă liantul care o ţine strâns legată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură