Grapini îl ceartă pe Macron pentru susţinerea lui Kovesi: „Se poate ca francezii să nu-şi susţină francezul?”

Maria Grapini
Maria Grapini (Epoch Times România)

Europarlamentarul PSD Maria Grapini l-a certat, pe Facebook, pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, după ce Administraţia Prezidenţială a transmis că acesta i-a comunicat preşedintelui Klaus Iohannis că o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european. În postarea sa, Grapini, renumită pentru poziţiile anti-Kovesi pe care le-a avut în trecut în Parlamentul European, îl acuză pe Macron de amestec în justiţie.

Mai mult, Grapini face apel la „patriotism” întrebându-se retoric cum „se poate ca francezii să nu-şi susţină francezul?”.

„Aud că Macron îi cere candidatului francez la funcţia de procuror şef să se retragă. Păi se poate? Amestec în justiţie? Cum poate să dispună un preşedinte unui cetăţean să se retragă de la un concurs? Se poate ca francezii să nu-şi susţină francezul? Ce treabă are un şef de stat cu un candidat pe persoană fizică? E ca şi cum ar interveni preşedintele la un concurs pentru un candidat la un post la banca naţională!”, a scris Maria Grapini.

Social-democrata a mai adăugat: „Şi când aud jurnalişti care acuză guvernul României că o susţine pe Kovesi... Nici nu trebuie să interfereze guvernele cu un concurs tehnic. Aud acum un liberal neinformat care spune că este o funcţie pentru România! Alo! Este o funcţie pentru Europa!”

Postarea pe Facebook a Mariei Grapini.
Postarea pe Facebook a Mariei Grapini. (Screenshot)

Reacţia „efervescentă” a Mariei Grapini soseşte după comunicatul Administraţiei prezidenţiale potrivit căruia Preşedintele României Klaus Iohannis a avut vineri o convorbire telefonică cu Preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în cadrul căreia Macron i-ar fi transmis lui Iohannis că va retrage candidatura lui Bohnert şi o va susţine pe Kovesi.

„În virtutea bunei colaborări şi a bunei înţelegeri între cei doi şefi de stat, Preşedintele Emmanuel Macron i-a transmis Preşedintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-Francois Bohnert şi că o va susţine pe doamna Laura Codruţa Kovesi la conducerea Parchetului European", se precizează în comunicat.