"Greaua moştenire tehnocrată". Vlad Voiculescu: Ministrul Sănătăţii minte pentru a-şi ascunde neputinţa

Acuzat de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, că din cauza lui direcţiile de sănătate publică din 10 judeţe au rămas acum fără stocuri de vaccin împotriva rujeolei, tehnocratul Vlad Voiculescu prezintă o serie de date statistice din care reiese că pesedistul minte.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, revine la ceea ce politicienii noştri fac cel mai bine: să mintă, să vorbească fără niciun fel de acoperire, să profite de informaţiile limitate pe care le are la dispoziţie media şi publicul pentru a îşi ascunde lipsa de interes sau neputinţa, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, predecesorul său tehnocrat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru nu a fost deloc încântat de următoarea declaraţie a lui Florian Bodog: "Din păcate, deşi epidemia de rujeolă a fost anunţată acum un an, Ministerul Sănătăţii nu a luat măsuri corespunzătoare şi nu a făcut niciun stoc de vaccin, pentru a suplimenta în judeţele unde acest produs s-a epuizat. Aşa am ajuns la situaţia din acest moment, în care direcţiile de sănătate publică din 10 judeţe nu mai au stocuri de vaccin.''

"Tehnocraţii, adică acei oameni care nu prea se pricepeau la blablageala (termenul este patentat de Valeriu Nicolae) în general lucrau cu date. Date pe care le adunau pentru prima dată prin sisteme informatice făcute in-house de GovITHub sau STS, nu de firmele de partid. Aşa a fost şi cazul monitorizării disponibilităţii vaccinurilor", a declarat Vlad Voiculescu.

În acest sens, tehnocratul a prezentat datele, "disponibile şi domnului ministru (la Ministrul Justiţiei şi Institutul Naţional de Sănătate Publică)", din data de 12 decembrie 2016:

- Numărul de doze disponibile: 76.540;

- Numărul de doze distribuite către furnizorii de servicii medicale (pentru săptămâna anterioară): 8.276;

- Numărul de doze solicitate de furnizorii de servicii medicale: 11.155.

"Datele vorbesc de la sine. Domnul Bodog minte... şi politicienii mint pentru a îşi ascunde lipsa de interes sau neputinţa. Apreciez poziţia şi curajul domnului Bodog în chestiunea legii vaccinării, nu îl bănuiesc deci de lipsă de interes", a subliniat Vlad Voiculescu.

Potrivit tehnocratului, faptul că Bodog a oprit exportul paralel al vaccinului ROR doar după ce presa (Paula Rusu) i-a semnalat ce se întâmplă, în timp ce partidul dumnealui - PSD - a modificat legea, permiţând astfel exportul paralel direct din farmacii... "nu fac decât să arate atât capacitatea actualei administraţii cât şi buna intenţie a colegilor de partid ai domnului ministru."

"Nu am aflat nici până acum care este poziţia domnului ministru în legătură cu problemele din contractele de achiziţie a vaccinurilor pe care le-am semnalat! Îi solicit deci să facă publice toate contractele de achiziţie de vaccinuri pe care le-a semnat deja! Cred că este în interesul tuturor, mai puţin poate în interesul anumitor distribuitori!", a mai precizat Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne