Grecia: Ciocniri între poliţişti şi refugiaţi la graniţa cu Macedonia de Nord

Ciocniri între imigranţi şi poliţie în apropierea graniţei Greciei cu Macedonia de Nord, 6 aprilie 2019
Ciocniri între imigranţi şi poliţie în apropierea graniţei Greciei cu Macedonia de Nord, 6 aprilie 2019 (Getty Images)

Forţele de ordine elene s-au ciocnit sâmbătă în cea de-a treia zi consecutiv cu sute de migranţi la graniţa Greciei cu Macedonia de Nord, care caută o rută pentru a ajunge în Europa Centrală, potrivit RFE/RL.

Poliţia greacă a raportat că a folosit gaze lacrimogene şi grenade orbitoare asupra unor migranţi după ce mulţi dintre ei au aruncat cu pietre asupra forţelor de ordine. Incidentul a avut loc în apropierea oraşului grec Salonik.

Autorităţile au declarat că ciocnirile au fost declanşate de o serie de rapoarte false răspândite pe reţelele sociale care au susţinut că au fost ridicate restricţiile asupra călătoriilor spre Europa Centrală.

Rapoartele false au menţionat că graniţa, care a fost închisă pentru migranţi în urmă cu 3 ani, ar fi fost redeschisă din nou şi că organizaţii neguvernamentale au închiriat autobuze pe partea graniţei Macedoniei de Nord pentru a-i transporta pe migranţi spre nord.

Migranţii au ajuns la graniţă în 4 aprilie şi au ridicat corturi pe un câmp din apropierea taberei de migranţi Diavata, situată în apropierea frontierei Greciei cu Macedonia de Nord.

Zeci de mii de refugiaţi şi migranţi au rămas blocaţi în Grecia după ce ţările balcanice şi-au închis graniţele în 2016, blocând principala rută către Europa centrală şi vestică.

Peşte 1 milion de persoane au folosit ruta respectivă în 2015 şi 2016 pentru a ajunge în Germania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe