Grevă în transporturi. În 11 judeţe deja nu circulă microbuzele şi autobuzele

Nemulţumiţi că ministrul Transporturilor vrea să liberalizeze transportul interjudetean de persoane, mai mulţi transportatori au intrat în grevă.
Microbuze transport persoane
Microbuze transport persoane (Epoch Times România)

UPDATE: Reamintim că în 12 judeţe companiile de transport au tras pe marginea drumului autobuzele şi microbuzele, nemulţumiţi de intenţia lui Lucian Şova de a liberaliza piaţa. În jurul orei 14:00, transportatorii au anunţat că renunţă la greva generală, iar cursele, în judeţele unde acestea au fost oprite, au fost reluate, după ce vicepreşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, Sorin Bota, a anunţat o dezbatere referitoare la problemele transportatorilor.

Deputatul PSD Sorin Bota a declarat pentru Libertatea că ministrul Lucian Şova a fost chemat, marţi, la audieri în Comisia pentru Transporturi, ocazie cu care se va discuta despre nemulţumirile transportatorilor.

* * *

La ora 9 dimineaţa, în 6 judeţe, românii s-au trezit că nu circulă cursele de microbuz sau autobuz, iar până la ora 10:30 situaţia s-a extins în 11 judeţe. Motivul? Peste 16.000 de autovehicule comerciale au întrerupt activitatea la nivel naţional, pe perioada nedeterminată, în semn de protest faţă de ordinul dat de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudeţean de persoane, relatează ziare.com.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, în condiţiile în care atât
FORT cât şi Confederaţia Operatorilor de Transport Autorizaţi din România (COTAR) informaseră încă de marţi că la nivel naţional se organizează proteste după ordinul prin care se doreşte liberalizarea transportului interjudeţean de persoane dat de Lucian Şova.

Ulterior, COTAR a anunţat că renunţă deocamdată la manifestaţii.

Cea mai contestată măsură este scăderea importanţei experienţei transportatorului, la licitaţiile pentru atribuirea traseelor. Astfel, potrivit Realitatea TV, transportatorii acuză că, prin ordinul propus de ministru, s-au eliminat criteriile legate de clasificarea maşinilor, aer condiţionat, grad de confort, inclusiv vechimea pe traseu.

Afectaţi de grevă vor fi un milion de călători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne