Grindeanu, în vizită la Bruxelles: E necesară relansarea proiectului european în jurul ideii de unitate

România este determinată să se implice activ în susţinerea unei Uniuni consolidate. Este nevoie de o abordare inclusivă, în format de dialog deschis participării tuturor statelor, a fost mesajul transmis la Bruxelles de premierul Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Aflat în vizită oficială la Bruxelles, premierul Sorin Grindeanu a subliniat necesitatea relansării proiectului european pe baza ideii de unitate în jurul valorilor şi principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, reiese dintr-un comunicat de presă remis joi de Executiv.

"România este determinată să se implice activ în susţinerea unei Uniuni consolidate, bazate pe coeziune, solidaritate şi în spiritul valorilor fundamentale. Este nevoie de o abordare inclusivă, în format de dialog deschis participării tuturor statelor", a declarat prim-ministrul.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat, de asemenea, că pentru România sunt importante politicile privind fondurile de coeziune şi politicile agricole comune.

Premierul a purtat o serie de discuţii Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, cu Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, cu Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice, cu Gianni Pittella, preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, precum şi alţi lideri europeni, între care Alexis Tsipras, prim-ministru al Republicii Elene, şi Antonio Costa, premierul Portugaliei.

Sorin Grindeanu a avut aceste discuţii în contextul participării la reuniunea PES, de la Bruxelles.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne