Grupul LVMH vinde Donna Karan pentru 592 de milioane

Firmele Dona Karan şi DKNY ale cunoscutei creatoare americane ce aparţin grupului francez LVMH se întorc pe pământ american, adică la origini.
Designerul american Donna Karan
Designerul american Donna Karan (wsj.com)

Grupul francez de bunuri de lux Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) a anunţat luna trecută că a vândut firma Donna Karan American Internaţional Grupului american G-III Apparel Group pentru 650 milioane de dolari (592 milioane euro). Această operaţiune, care este de aşteptat să se închidă la începutul anului 2017, include binecunoscutele branduri Donna Karan şi DKNY, care vor reveni la originea lor, în America.

G-III Apparel deţine firmele Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Levi, Dockers şi Karl Lagerfeld,precum şi licenţe de la NBA, Liga Naţională de hochei şi cea mai bună Ligă de Baseball. Preşedintele grupului, Morris Goldfarb, a subliniat în comunicatul de presă că Donna Karan "este un brand iconic la nivel mondial, care asigură o mai mare diversificare şi creştere treptată la partea superioară a portofoliului său de mărci."

Firmele Donna Karan şi DKNY au fost lansate în 1984 la New York, de către designer-ul de modă Donna Karan, care a vrut să îmbrace o femeie care miza pe versatilitatea articolelor de îmbrăcăminte.

Cu doar un an în urmă, fondatorul său şi-a anunţat retragerea din lumea modei şi a lăsat mărcile sale în mâinile creativilor Dao-Yi Chow şi Maxwell Osborn.