Gunoaiele lui Mazăre, cele mai scumpe din ţară

Primăria Constanţa, fieful lui Radu Mazăre, plătea la un preţ dublu serviciul de colectare a gunoiului, iar locuitorii oraşului erau campioni naţionali la produs deşeuri menajere.
Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

Acestea sunt concluziile unei analize făcute de un expert în cadrul celui mai recent dosar în care este implicat fostul primar Radu Mazăre, informează publicaţia Adevărul.

Procurorii DNA au stabilit că tarifele pentru colectarea şi transportul gunoiului la Constanţa erau supraevaluate, iar datele privind cantităţile de deşeuri menajere erau umflate artificial.

Pentru a putea face aceste inginerii, firma care strânge gunoiul, Polaris M Holding, controlată de deputatul Eduard Martin (PSD), ar fi dat mită enormă: aproape 7 milioane de euro. Şpaga ar fi fost mascată prin contracte de publicitate fictive încheiate cu Soti Cable Neptun, televiziune înfiinţată de Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Sorin Strutinsky.

Polaris M Holding a câştigat, în 2008, licitaţia organizată de Primăria Constanţa pentru asigurarea serviciului de salubritate al municipiului, contract încheiat pe 25 de ani, la un preţ total de aproximativ 335 milioane de euro.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici