Guvernul acordă ajutoare pentru familiile victimelor din clubul Colectiv

Bucureştenii aprind lumânări şi aduc flori în memoria tinerilor morţi în incendiul de la clubul Colectiv, 31 octombrie 2015.
Bucureştenii aprind lumânări şi aduc flori în memoria tinerilor morţi în incendiul de la clubul Colectiv, 31 octombrie 2015. (Robin Simion)

În urma tragediei produse în seara de vineri în clubul Colectiv din Bucureşti, Guvernul a decis acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile persoanelor care şi-au pierdut viaţa în acest incendiu. Ajutorul, în cuantum de 5.000 de lei, va fi acordat familiei fiecărei persoane decedate.

Potrivit comunicatului de presă remis de Guvern, identificarea beneficiarilor şi plata ajutoarelor de urgenţă se efectuează de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, în funcţie de domiciliul familiilor.

Ajutorul urmează să fie acordat în baza unei cereri adresate agenţiei pentru plăţi şi inspecţie socială din raza teritorială a domiciliului şi a unei copii a actului de identitate.

De asemenea, Guvernul va mai acorda un ajutor în valoare de 10.000 de lei pentru familia Mariei Ion, decedată în urma incendiului din Colectiv. Femeia, care şi-a pierdut viaţa în tragicul incendiu, îşi întreţinea singură familia: cei 5 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 23 de ani, precum şi tatăl paralizat, după ce soţul ei a decedat în urmă cu 8 ani.

Titularul acestui ajutor de urgenţă va fi fiica cea mare, Camelia, ea fiind singurul copil major al familiei.

Reamintim că vineri noaptea, la clubul Colectiv din Bucureşti a izbucnit un incendiu care a curmat viaţa a 27 de persoane, alte peste 160 ajungând în spitalele Capitalei, cu arsuri pe suprafeţe mari din corp şi intoxicaţi cu fum. De la momentul tragediei şi până acum, cinci persoane au murit în spitale, în pofida eforturilor medicilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne