Guvernul aduce austeritatea peste bugetari. După populism, vine şi nota de plată

După ce, în 2017, a mărit salarii şi a permis creşterea cheltuielilor de consum în detrimentul investiţiilor, Guvernul vine acum cu o ordonanţă prin care le impune bugetarilor să strângă cureaua.
.
. (Epoch Times România)

2018 se anunţă un an "negru" pentru sistemul public, scrie pressone.ro, reamintind că guvernul României a adoptat, miercuri, proiectul de buget pentru anul viitor, precum şi o Ordonanţă de Urgenţă care stabileşte măsuri de austeritate pentru anul viitor.

Proiectul Ordonanţei, care conţine nu mai puţin de 37 de articole, ar fi trebuit să fie menţinut în dezbatere publică cel puţin încă două zile.

După ce, în acest an, Guvernul a majorat salariile bugetarilor şi a permis creşterea cheltuielilor de consum în detrimentul investiţiilor, ordonanţa urmează să restrângă drastic cheltuielile publice pe anul următor.

Printre măsurile de austeritate se numără:

1. În 2018 nu se vor acorda premii, tichete-cadou, nici indemnizaţia de hrană şi nici indemnizaţia de vacanţă, indiferent de sistemul de finanţare, inclusiv în cazul activităţilor care se finanţează integral din venituri proprii.

Funcţionarii vor putea primi, în schimb, un voucher de vacanţă.

2. Munca suplimentară a funcţionarilor aflaţi în posturi de conducere şi execuţie nu va fi plătită în numerar în 2018, ci se va compensa cu zile libere.

Articolul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne