Guvernul are bani să construiască autostrăzi, dar nu prea îl interesează - George Mioc

Drum în lucru
Drum în lucru (Joe Raedle / Getty Images)

"A devenit un fel de sport naţional să ne plângem că nu avem autostrăzi", scrie George Mioc într-un articol publicat pe contributors.ro, explicând că ţara stă chiar mai prost decât se spune, rădăcinile dezastrului pe care îl trăieşte România aflându-se undeva la începutul anilor ’90, "când nu a existat nici o viziune pe termen lung."

Potrivit lui George Mioc fost candidat la europarlamentare din partea partidului Noua Republică, situaţia arată la modul următor:Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) îşi planificase să atragă, în 2014, 1,12 miliarde de lei (circa 250 milioane euro) din fondurile europene de coeziune. Până la 12 mai (moment la care informaţiile nu mai sunt actualizate), CNADNR cheltuise doar 8,53%, adică puţin peste 21 de milioane de euro, scrie George Mioc, CNADNR mai are la dispoziţie şi banii Fondului European de Dezvoltare Regională, din respectivul fond urmând se să finanţeze, de exemplu, reabilitarea drumului care leagă podul de la Calafat de Craiova. Din 812 milioane de lei prevăzuţi să fie cheltuiţi în 2014, CNADNR consumase, până la 12 mai, doar 0,91%! Concluzia care se impune este că CNADNR va rata complet propria planificare în materie de absorbţie a fondurilor europene.

Mai mult, CNADNR nu este un caz singular. La rândul său, CFR absorbise la 12 mai doar 2,06% din fonduri europene de coeziune de 500 de milioane de euro pe care şi-a planificat să le atragă.

Per ansamblu, din toate fondurile europene de coeziune destinate sectorului transporturi, care se ridică la 4,42 miliarde euro, s-au cheltuit 32,5%, la 31 iulie 2014. România pierde banii europeni necheltuiţi până la 31 decembrie 2015, reaminteşte Mioc guvernului Ponta.

George Mioc mai atrage atenţia că deşi aparent CNADNR se subordonează ministerului Transporturilor, în fapt instituţia a rămas în subordinea unui obscur Departament pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, condus de un secretar de stat care răspunde direct în faţa premierului.

"Deşi PNL a plecat de la guvernare, iar la Transporturi este un lider PSD, Ioan Rus, Victor Ponta ţine, discret, CNADNR sub controlul său. (...) Ministrul este un simplu chibiţ." scrie Mioc

Mai mult, cel care conduce cu adevărat Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Transporturi şi gestionează cele 4,42 miliarde de euro este un anume Şerban Cucu, "personajul care nu are un CV, nimic care să explice de ce gestionează el o sumă care este echivalentă cu aproximativ 3% din PIB-ul României."

Potrivit unui articol publicat de Adevărul în 2002, Cucu ar fi fost intrat în vizorul organelor de anchetă în "afacerea Klaveness", afacere ce a stat la baza celebrului dosar Flota.

Dosarul a avut ca obiect stabilirea modului în care flota româneasca a pierdut o serie de nave maritime de mare capacitate, ca rezultat al infracţiunilor săvârşite de cei care au iniţiat şi derulat în mod fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanţa cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, în perioada aprilie 1991 - august 2000. Prejudiciul în acest dosar a fost estimat iniţial la 11 miliarde de lei vechi.

Dintre inculpaţii trimişi în judecată, sub aspectul săvârşirii unor fapte penale în legătură directă cu modul defectuos în care şi-au exercitat, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu au făcut parte foştii miniştri ai Transporturilor Băsescu Traian, Teodoru Paul şi Novac Aurel, fostul preşedinte al Fondului Proprietăţii de Stat, Radu Ovidiu Sîrbu (cu rang de ministru), foştii secretari de stat Marinescu Călin.

Articolul integral a lui George Mioc poate fi citit la http://www.contributors.ro/economie/guvernul-ponta-are-bani-să-construiască-autostrăzi-dar-nu-l-prea-interesează/