Guvernul Maia Sandu „nu se va răzbuna pe primarii care au participat la campanii de denigrare a opoziţiei”

Guvernul de la Chişinău vrea să urgenteze procesul de descentralizare, astfel încât autorităţile publice locale să obţină o independenţă mai mare, inclusiv în gestionarea şi administrarea propriilor bugete.
Maia Sandu la întâlnire cu primarii din R. Moldova, 21.06.2019
Maia Sandu la întâlnire cu primarii din R. Moldova, 21.06.2019 (gov.md)

Prim-ministrul Maia Sandu în cadrul întrevederii de vineri cu reprezentanţi a peste 700 de primării din R. Moldova a prezentat şi a solicitat primarilor propuneri pentru Planul de acţiuni dedicat administraţiei publice locale, inclus în programului Guvernului care prevede între altele depolitizarea sistemului de transferuri interbugetare, astfel încât acestea să nu se mai facă pe criterii de partid.

Totodată, premierul a menţionat că va fi revizuit şi sistemul actual de repartizare a fondurilor publice destinate finanţării proiectelor investiţionale, inclusiv din fondul rutier, ecologic, de eficienţă energetică şi cel de dezvoltare regională.

Guvernul îşi mai propune să urgenteze procesul de descentralizare, astfel încât autorităţile publice locale să obţină o independenţă mai mare, inclusiv în gestionarea şi administrarea propriilor bugete.

Prim-ministrul le-a promis primarilor că noua guvernare nu se va răzbuna pe cei care au participat la campanii de denigrare internaţională a opoziţiei, iniţiate de fostul regim, şi i-a asigurat că autorităţile locale moldovene îşi vor primi în sfârşit „libertatea”.

„Nu am condamnat niciodată acţiunile dumneavoastră care n-au fost suficient de curajoase. Am condamnat regimul care a sufocat autorităţile locale”, a conchis Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe