„Guvernul Ponta condamnă România la subdezvoltare” - Eugen Nicolăescu despre bugetul pe 2015 (video)

Eugen Nicolăescu
Eugen Nicolăescu (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

„Guvernul Ponta condamnă România la subdezvoltare, la o viaţă mai proastă, la un trai mai greu pentru că nu vrea şi nici nu poate să lupte cu evaziunea fiscală”, a declarat vineri deputatul PNL Eugen Nicolăescu, la dezbaterile în Plenul Parlamentului asupra proiectului bugetului de stat pe 2015.

„Proiectul de buget serveşte strict intereselor PSD şi este o cosmetizare, de fapt, a realităţii şi dovedeşte incompetenţa şi ineficienţa Guvernului", a mai afirmat deputatul liberal, acuzând că Guvernului încurajează o colectare mai mică a veniturilor fiscale şi sărăceşte cu bună ştiinţă bugetul ţării.

De altfel „Guvernul îşi recunoaşte propria contraperformanţă privind investiţiile publice", a mai afirmat liberalul arătând că la pagina 30 din acordul macroeconomic privind situaţia economică pe 2015 ce însoţeşte bugetul pe anul viitor, se arată că la zece luni de execuţie pe 2014, cheltuielile pentru investiţii care includ cheltuielile de capital precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe au fost de 20,3 miliarde lei, în condiţiile în care previziunea iniţială, în bugetul pe 2014, era de 40,6 de miliarde de lei.

„„Bugetul pe anul 2015 este sărăcit de venituri fiscale, ceea ce dovedeşte incapacitate şi incompetenţă de a se gândi o strategie fiscal-bugetară mai bună de colectare a taxelor şi impozitelor", a mai declarat Nicolăescu, arătând că în prezent nu se cunoaşte cu exactitate care sunt sumele încasate din impozitul pe construcţii speciale şi care este destinaţia acestora cum nu se cunoaşte cu exactitate nici care sunt colectările din acciza suplimentară pe combustibili şi care este destinaţia acestor fonduri.

"Redevenţele care puteau aduce venituri suplimentare la buget au fost îngheţate de către Guvern prin ignorare voită a legii care prevede mărirea acestora", a mai arătat Nicolăescu.

Din proiectul de buget pe 2015 mai rezultă, potrivit fostului ministru, că în 2014, Guvernul Ponta a produs 50.000 de şomeri.

Astfel, la pagina 33 din acordul macroeconomic privind situaţia economică pe 2015, Guvernul estimează până la finele lui 2014 un număr de 485.000 de şomeri şi îşi propune pentru 2015 reducerea numărului acestora la 465.000, a explicat Nicolăescu, afirmând că „realitatea este alta”:

„Guvernul uită să precizeze că prin bugetul de stat pe 2014 şi-a propus un număr de 435.000 de şomeri iar la sfârşitul anului estimează 485.000. Rezultă un minus de 50.000 de locuri de muncă."

În 2014, Guvernul a produs 50.000 de şomeri, a concluzionat fostul ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne