Guvernul propune ca din ianuarie 2013 să fie obligatoriu permisul de conducere pentru mopede

(photos.com)

Începând cu 19 ianuarie 2013, mopedele şi triciclurile vor fi incluse în categoria autovehiculelor, prin urmare pentru conducerea acestora devine obligatorie deţinerea unui permis de conducere corespunzător, se prevede într-un proiect de lege elaborate de MAI şi transmis Parlamentului.

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Lucian Diniţă, comisar-şef al Poliţiei Române, a explicat, la finalul şedinţei de guvern, că dispoziţia privind obligativitatea deţinerii unui permis de conducere pentru mopede şi tricicluri este cuprinsă într-o directive europeană pe care România trebuie să o respecte.

În acelaşi act normativ se prevede că perioada de valabilitate a permiselor de conducere pentru categoriile C şi D va fi redusă la 5 ani, în loc de 10 ani în prezent, urmând ca după această data să fie reînnoit.

O altă prevedere se referă la obligativitatea efectuării controlului medical periodic, ori de câte ori se solicită eliberarea unui permis de conducere cu o nouă perioadă de valabilitate.

Proiectul de lege adoptat de Guvern va fi transmis Parlamentului cu solicitarea de a fi dezbătut şi aprobat în procedură de urgenţă. Aspectele vizând obligativitatea controlului medical periodic se aplică de la intrarea în vigoare a actului normativ, iar celelalte reglementări amintite vor intra în vigoare începând cu data de 19 ianuarie 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie