Guvernul României a cheltuit 12 milioane de euro pentru a face un site inutil. E cel mai scump din lume [presa internaţională]

(photos.com)

Guvernul român a cheltuit 52 milioane RON (12 milioane EUR) pentru a construi o platformă web numită eRomania, care are doar 892 utilizatori şi nu a mai fost actualizată din 2013, potrivit unui raport oficial publicat de Curtea de Conturi, citat de publicaţia business-review.eu.

"Ministerul Comunicaţiilor a beneficiat de fonduri alocate de la bugetul de stat în sumă de 52,057 milioane de lei pentru realizarea proiectului e-România 2, însă realizarea şi implementarea acestuia nu au fost făcute în conformitate cu principiile economiei, eficienţei şi eficacităţii în utilizarea resurselor financiare alocate în acest scop. (...) În prezent, proiectul e-România 2 este doar un portal cu informaţii despre toate localităţile din România, dar (...) portalul conţine de fapt doar informaţiile încărcate în 2013 de furnizor şi nu este actualizat în acel moment", se arată în raport.

Echipa de audit consideră că "sarcina financiară suportată de bugetul de stat nu este justificată de rezultatele obţinute de utilizatori în urma implementării acestui proiect".

Potrivit Curţii de Conturi, alte site-uri web - cum ar fi Wikipedia sau site-urile actualizate ale autorităţilor locale şi centrale din România - conţin mai multe informaţii utile, astfel că fac proiectul e-România complet inutil.

"Când veţi merge la spital şi vi se va cere să vă cumpăraţi până şi aţă chirurgicală şi dezinfectantul, să vă aduceţi aminte de jaful PSD din banii publici. De exemplu, 12 milioane de euro pentru un site cu nici 900 de vizitatori, actualizat ultima oară în 2013! Adică statul a "cheltuit" circa 13500 de euro pentru fiecare vizitator al acestui site!", a comentat pe marginea ştirii fostul ministru de Finanţe Anca Dragu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne