Guvernul taxează de rupe, dar iese din nou la cerşit: Bogdan Stanoevici: "Daţi un euro pentru decedaţi"

(photos.com)

Ministrul delegat Bogdan Stanoevici apelează la românii de pretutindeni şi îi îndeamnă să se gândească, pe perioada vacanţei, la ideea de a oferi câte un euro pe an pentru constituirea unui fond de rezervă care să fie folosit pentru repatrierea decedaţilor sau pentru situaţii de urgenţă, transmite Mediafax.

Ministrul Stanoevici consideră că este necesară crearea unui fond, iar un euro dat de românii din străinătate ar putea intra într-un cont care să fie folosit pentru repatrierea decedaţilor.

"Când s-a construit Atheneul Român, fiecare cetăţean a dat câte 1 Leu pentru finanţarea construcţiei. Şi astăzi avem o perlă arhitectonică de care suntem mândri. Dragii mei români de pretutindeni, vă dau o temă de gândire pe perioada vacanţei: dacă fiecare român din străinătate ar depune 1 Euro pe an (doar un an) într-un cont special, s-ar putea crea un fond de rezervă din care s-ar putea folosi diverse sume pentru plăţile necesare repatrierii decedaţilor sau pentru situaţii de urgenţă", a postat pe Facebook ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

Odată înfiinţat, acest cont special "se va putea autoalimenta din dobânda anuală", explică ministrul.

"Ce înseamnă un euro pentru buzunarul fiecăruia??? Nu mare lucru. Dar cât de util ar putea fi pentru întreaga comunitate. Şi asta ar însemna solidaritate între românii de pretutindeni", mai scrie Stanoevici, subliniind că ideea sa poate este "nebună" sau poate este bună.

Totodată, Bogdan Stanoevici îi roagă pe românii din afara graniţelor să vină şi cu alte păreri: "Gândiţi-vă. Aştept cât mai multe păreri sau idei".

Ministrul încheie postarea cu îndemnul ca românii să fie uniţi în donaţii: "Hai să dăm mână cu mână/Cei cu inima română".

Bogdan Stanoevici face parte din Guvernul României din data de 5 martie 2014, fiind ministru delegat pentru românii de pretutindeni, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne