Gwyneth Paltrow a renunţat după 4 zile la experimentul de a trăi cu 29 de dolari pe săptămână

Gwyneth Paltrow.
Gwyneth Paltrow. (Ethan Miller / Getty Images)

Actriţa Gwyneth Paltrow a renunţat, după numai 4 zile, la decizia de a trăi cu doar 29 de dolari pe săptămână, suma reprezentând alocaţia pentru familiile înscrise în programul de asistenţă Supplemental Nutritional Assistance Program (SNAP), potrivit Huffington Post.

Paltrow acceptase, în urmă cu patru zile, provocarea celebrului chef Mario Batali, membru al consiliului FoodBankNYCChallenge, care le-a propus participanţilor la acest experiment să consume la fiecare masă, timp de o săptămână, alimente în valoare de numai 1,38 dolari.

Actriţa premiată cu Oscar şi-a ţinut la curent fanii prin intermediul Twitter şi Goop cu evoluţia experimentului. Oricât de bine intenţionată a fost, Paltrow nu a rezistat însă o săptămână întreagă la acest regim.

"Am făcut acest lucru doar patru zile, când am avut unele legume proaspete şi pui. Perspectiva mea asupra lucrurilor s-a schimbat pentru totdeauna, după ce am văzut cât de greu este să mănânci alimente sănătoase, hrănitoare, pe care bugetul nu le permite, chiar şi numai pentru câteva zile.", a scris Paltrow pe Goop.

SNAP este cel mai mare program de asistenţă socială în domeniul asigurării hranei, care oferă ajutoare pentru milioane de persoane şi familii cu venituri mici. Un reprezentant Food Bank For NYC a explicat despre această provocare de a trăi cu 29 dolari/săptămână, într-o declaraţie pe TODAY.com:

"Faptul că am provocat oamenii să trăiască dintr-un buget limitat pentru alimente pe o perioadă de o săptămână este o modalitate de a capta atenţia unui public larg. Este adevărat că ajutoarele SNAP fluctuează în funcţie de venituri, numărul de copii pe familie şi alţi factori. Totuşi, provocarea i-a inspirat pe oameni să se gândească şi să vadă obstacolele cu care se confruntă SNAP şi să realizeze că împreună putem lucra pentru a pune capăt foametei ".

De fapt, experimentul a fost un efort pe care au vrut să îl facă cei cu sufletul bun, chiar dacă nu a fost făcut până la sfârsit. Paltrow a notat despre acesta: "După experienţa acestei săptămâni, sunt recunoscătoare că fac parte dintre aceia care îşi permit să le ofere alimente de bună calitate copiilor lor. Haideţi să facem tot ceea ce putem pentru ca acesta să fie un drept fundamental al omului şi nu un privilegiu!"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură