Hackeri de la Shaltai Boltai iau ani de pârnaie după ce fluieră în biserică

Aleksandr Filinov (st) şi Konstantin Tepliakov, membri ai colectivului de hackeri Shaltai Boltai, apar la un tribunal din Moscova în 6 septembrie 2017.
Aleksandr Filinov (st) şi Konstantin Tepliakov, membri ai colectivului de hackeri Shaltai Boltai, apar la un tribunal din Moscova în 6 septembrie 2017. (Captură Foto)

Un tribunal din Moscova a condamnat miercuri doi hackeri la trei ani de închisoare pentru publicarea unor emailuri ale unor persoane publice asociate cu Kremlinul, conform agenţiei de ştiri Interfax.

Alexander Filinov şi Konstantin Tepliakov au fost condamnaţi pentru acces neautorizat la date protejate de lege, a afirmat RBC, citând un judecător al unui tribunal din Moscova.

Cei doi bărbaţi sunt membri cunoscutului colectiv de hackeri Shaltai Boltai, care au şantajat oficiali ruşi de top ameninţându-i că vor dezvălui presei date furate de la aceştia.

Hackerii au fost arestaţi în noiembrie 2016 pe baza suspiciunii că au accesat informaţii stocate pe computere şi care sunt protejate de lege.

Victimele grupului Shaltai Boltai îi includ pe premierul Dmitri Medvedev, purtătoarea acestuia de cuvânt, Natalia Timakova, şi Aram Gabrelianov, care deţine câteva organizaţii media pro-Kremlin.

Dmitri Kiseliov, propagandistul Kremlinului, consilierul prezidenţial Andrei Belousov şi Evgheni Kisliakov, director la Sberbank au fost reclamanţii din acest caz.

Vladimir Anikeiev, liderul Shaltai Boltai, a primit o condamnare de doi ani de închisoare în luna iulie după ce a pledat vinovat pentru desfăşurarea unor operaţiuni de hacking.

El a fost arestat anul trecut împreună cu doi oficiali FSB însărcinaţi cu securitatea cibernetică şi împreună cu un fost angajat al companiei specializată în securitate cibernetică Kaspersky Lab.

Unul dintre ofiţerii FSB, Serghei Mihailov, fostul director al Centrului pentru Securitatea Informaţiilor din cadrul FSB, este acuzat de trădare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe