Hăckuirea smartphone-urilor, o nouă temere pentru experţii în securitate

John McAfee a avertizat că a crescut riscul pentru hăckuirea smartphone-urilor, adăugând că hackerii pot asculta discuţiile private chiar şi atunci când acestea au loc în preajma smartphone-urilor, fără a mai menţiona discuţiile ce au loc prin telefon.
Inginerul software John McAfee
Inginerul software John McAfee (Joe Raedle/Getty Images)

Un expert de top în domeniul securităţii susţine că oamenii ar trebui să fie mai îngrijoraţi în privinţa smartphone-urilor decât a calculatoarelor.

John McAfee a declarat unui grup din Denver la o conferinţă pentru securitate că el este în continuu în gardă, conform USA Today.

“Am cele mai bune obiceiuri din lume şi nu îmi pot menţine securitatea telefonului”, a declarat el.

Camerele de filmat şi microfoanele sunt peste tot şi acum sunt ataşate de telefoanele mobile. McAfee susţine că este uşor pentru un hacker să activeze de la distanţă senzorii unui telefon mobil. Sute de oameni pot asculta o conversaţie privată, chiar şi în timp ce nu discută la telefon.

McAfee a anunţat că se aşteaptă să fie numit director general al MGT Capital Investments, o companie hi-tech care în curând va oferi protecţie împotriva spyware-lor pe dispozitivele mobile.

În plus, McAfee a declarat că oamenii nu înţeleg pe deplin cât de repede s-ar nărui America dacă hackerii ar pătrunde în reţeaua de electricitate sau în infrastructura ţării.

“Ne aflăm pe muchie de cuţit, nu doar în calitate de companii, nu doar ca persoane individuale, ci şi ca naţiune, şi chiar ca lume întreagă. Depindem atât de mult de informaţiile noastre ştiinţifice. Nu înţelegeţi pe deplin riscul”, a precizat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură