Halep, optimistă şi încrezătoare pentru meciul cu Germania

"Cred că avem şansa noastră cu Germania, deşi are o câştigătoare de Mare Şlem în componenţă. Trebuie să ne ridicăm aşa cum am făcut-o şi până acum şi să încercăm să câştigăm" - Simona Halep
Jucătoarea română de tenis Simona Halep
Jucătoarea română de tenis Simona Halep (Fed Cup/facebook)

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată joi, Simona Halep, care ocupă în prezent locul 3 în ierarhia WTA, a fost foarte optimistă şi încrezătoare cu privire la şansele României în faţa Germaniei, în meciul din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Fed Cup, programat să se desfăşoare în 16 şi 17 aprilie, la Cluj Napoca.

"M-am bucurat că jucăm cu Germania, din nou acasă şi din nou la Cluj. Am avut o săptămână deosebită acolo. Chiar dacă nu am câştigat, partida cu Cehia a fost o experienţă bună pentru noi, ca şi echipă..meciul e deschis. Au jucătoare bune, destul de multe chiar, sper să ne întregim şi noi echipa şi să mergem cu încredere", a spus Simona.

Chiar dacă au în componenţă pe proaspăta câştigătoare a turneului Australian Open şi numărul doi mondial, Angelique Kerber, faptul că partida se va juca pe zgură este un lucru bun, deoarece nemţoaicele preferă terenurile rapide, tricolorele alegând pentru această confruntare suprafaţa de joc lentă.

"E o veste bună şi că se va juca pe zgură. Pentru că după Miami toate ne antrenăm doar pe zgură şi era bine să fie tot zgură. Dacă se juca pe hard ne întrerupea un pic sesiunea de antrenamente pe zgură şi nu era OK" a mai afirmat constănţeanca.

Preşedintele Federaţiei Române de specialitate a anunţat pe site-ul forului naţional, că întâlnirea dintre cele două reprezentante se va juca în Sala Polivalentă din Cluj Napoca:

"Meciul cu Cehia de la Cluj Napoca a fost foarte bine organizat, atmosfera a fost incredibilă, iar fetele s-au simţit atât de bine încât am decis să ne întoarcem acolo pentru acest important meci cu Germania. Alina Tecşor, căpitanul nejucător al echipei României, a discutat cu jucătoarele şi de comun acord au decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă, dar, de data aceasta, pe zgură."