Hamas lansează rachete în timpul semnării acordului de pace dintre EAU şi Israel

Membri ai Brigăzilor al-Qassam, ramura militară a grupului Hamas din Fâşia Gaza.
Membri ai Brigăzilor al-Qassam, ramura militară a grupului Hamas din Fâşia Gaza. (Captură Foto)

O salvă de 13 rachete trase de militanţi palestinieni din Fâşia Gaza au atins sudul Israelului înainte de zorii zilei de miercuri, ca răspuns aparent la semnarea de către Israel a acordurilor de pace cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain la o ceremonie de la Casa Albă.

Forţele aeriene israeliene au ripostat prin lovirea ţintelor Hamas din Gaza, inclusiv un tunel subteran, o bază de antrenament Hamas şi un site de lansare a rachetelor şi un depozit de arme.

Rachetele au încălcat un acord de încetare a focului neoficial încheiat în urmă cu două săptămâni, în care organizaţia Hamas, care guvernează Gaza, şi alte grupări teroriste locale promiseseră că va fi pace o lună de zile.

Opt dintre rachetele trase au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome, potrivit unui comunicat al armatei israeliene.

Marţi seara, în timpul ceremoniei de la Casa Albă, alte două rachete au fost lansate în oraşele israeliene Ashdod şi Ashkelon, rănind şase persoane.

Doi israelieni au fost transportaţi la spital şi trataţi pentru rănile de şrapnel.

Hamas a lansat o declaraţie la scurt timp după lansarea rachetelor, criticând vehement acordurile de pace.

"Acordurile de normalizare dintre Bahrain, EAU şi entitatea sionistă nu merită nici hârtia pe care au fost scrise", a spus un purtător de cuvânt al grupului terorist. „Oamenii noştri insistă să îşi continue lupta până când se asigură că vor avea din nou toate drepturile”.

În cadrul discursului la ceremonie, Netanyahu a afirmat că acordurile de pace vor „pune capăt conflictului israeliano-arab odată pentru totdeauna”.

Ministrul Apărării, Benny Gantz, a declarat ca răspuns la atac: „În această noapte istorică a păcii, am primit un memento de la duşmanii noştri că trebuie să fim întotdeauna puternici şi pregătiţi să apărăm cetăţenii israelieni pe toate fronturile şi în orice moment - şi asta vom face".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe