Handbal. Cristina Neagu, candidată la titlul de cea mai bună jucătoare a lumii în 2016 (IHF)

Internaţionala română alături de Isabelle Gullden (Suedia), Nycke Groot (Olanda), Nora Mork şi Kari Grimsbo (ambele din Norvegia) sunt handbalistele nominalizate pentru 'IHF World Handball Players of the Year 2016'.
Jucătoarea română Cristina Neagu
Jucătoarea română Cristina Neagu (Cristina Neagu/facebook)

Jucătoarea profesionistă de handbal feminin Cristina Neagu (28 de ani) a fost nominalizată pentru 'Cea mai bună jucătoare a lumii în 2016', într-o anchetă realizată de Federaţia Internaţională de Handbal (IHF).

Românca noastră care a semnat recent o înţelegere valabilă pentru doi ani de zile cu campioana europeană en-titre, CSM Bucureşti, nu a avut rezultate deosibite în anul 2016, dar a ajuns cu echipa sa, Buducnost Podgorica, la turneul Final Four al Ligii Campionilor şi a participat cu naţionala României la JO 2016 şi la EURO 2016 (locul 5).

Celelalte nominalizate - Suedeza Isabelle Gullden a cucerit anul trecut Champions League cu CSM Bucureşti, fiind golghetera competiţiei, olandeza Nycke Groot, vicecampioană europeană cu naţionala ţării sale şi clasată pe locul 4 la JO 2016, iar norvegiencele Nora Mork şi Kari Grimsbo, au fost medaliate cu bronz la JO 2016 şi cu aur la EURO 2016.

Nominalizările au fost făcute de un grup de experţi IHF şi antrenori ai celor mai bun echipe de la ultimele Campionate Mondiale. Iubitorii handbalului şi reprezentanţii presei pot vota până pe 9 martie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport