Handbal feminin: CSM Bucureşti riscă să piardă la 'masa verde' meciul cu SCM Craiova

(Christof Koepsel / Bongarts / Getty Images)

Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti riscă să piardă la ''masa verde'' meciul cu SCM Craiova, câştigat duminică, în Sala Rapid, cu scorul de 28-16, din cauza faptului că nu a avut niciun antrenor pe banca tehnică.

''O nefericită întâmplare a făcut ca înaintea începerii jocului cu SCM Craiova să dispară ecusoanele staffului tehnic al CSM Bucureşti. Acest lucru a fost adus la cunoştinţă observatorului FRH şi brigăzii de arbitri iar ulterior s-a înregistrat o plângere la Poliţia Sectorului 6 — Secţia 20 Poliţie cu nr. 05/3206 din 15.09.2014'', precizează un comunicat al clubului.

În aceste condiţii, observatorul partidei nu a permis antrenorilor să ia loc pe banca tehnică, iar CSM ar putea pierde meciul cu 0-10 din cauza lipsei unui antrenor.

''Considerăm că hotărârea observatorului FRH — domnul Sighicea Victor — de a nu lăsa pe bancă tehnicienii CSM Bucureşti a fost una pripită şi fără acoperire regulamentară'', deoarece ''organizatorul de competiţii de la CSM Bucureşti a prezentat carnetele de legitimare ale jucătoarelor, cu viza anuală şi viza medicală valabile şi un număr de trei (3) legitimaţii tip emise de către FRH cu viza anuală şi cea medicală valabile pentru Vasile Adrian — antrenor/carnet nr 977, Oancea Florin — doctor/carnet nr 211 şi Mette Klit — delegat/carnet 486. Acestea sunt vizate la zi şi absolut toate au specificaţia: 'Pe baza prezentei are dreptul de a intra în incinta terenului de joc şi a lua loc pe banca de rezerve la jocurile oficiale ale echipei proprii'''.

CSM Bucureşti precizează că în aceste condiţii raportul de joc a fost semnat de jucătoarea Cristina Vărzaru.

''Jocul s-a desfăşurat în condiţii normale, fără alte incidente, CSM Bucureşti câştigând cu scorul de 28-16. Acest rezultat a fost obţinut pe teren. Nu ar fi normal ca urmare a unui eveniment nedorit şi neîncadrabil în actualele prevederi ale regulamentelor FRH să acordăm 'şansa' denaturării rezultatelor sportive obţinute în spiritul de fair-play şi în deplină concordanţă cu normele eticii sportive'', se mai arată în comunicatul clubului bucureştean.

CSM solicită respingerea contestaţiei depuse de SCM Craiova, dar şi completarea regulamentului în legătură cu absenţa ecusoanelor emise de FRH, precum şi eliberarea unui nou set de ecusoane pentru staff-ul tehnic.

În urma acestui incident, CSM Bucureşti a luat şi măsuri administrative împotriva şefului serviciu handbal, Bogdan Vasiliu, care a fost sancţionat cu avertisment, iar organizatorul de competiţii Ionuţ Bugan a primit avertisment şi a fost sancţionat cu reducerea venitului contractual cu 30% pentru o perioadă de două luni.