Handbal feminin. Martin Ambros, despre echipa României înaintea debutului la Campionatul European

"La acest prim turneu nu suntem pregătiţi să jucăm în aşa fel încât să garantăm succesul. Dar suporterii trebuie să ştie că eu şi jucătoarele vom lupta până în ultima clipă pentru victorie." - selecţionerul echipei naţionale, Martin Ambros.
Naţionala de handbal a României
Naţionala de handbal a României (Cristina Neagu/facebook)

Selecţionerul reprezentativei noastre, Martin Ambros, care se află la prima participare la un Campionat European, a mărturisit înaintea debutului echipei sale la turneul final din Suedia (5 decembrie - 18 decembrie) că jucătoarele sale trebuie să gândească şi să joace ca o echipă.

El a explicat într-un interviu publicat pe canalul de youtube al Federaţiei Române de specialitate modul în care jucătoarele sale trebuie să abordeze aceasta competiţie importantă pentru a avea un parcurs cât mai lung. El va încerca să aducă unele îmbunătăţiri în jocul fetelor în funcţie de fiecare adversar pe care îl va întâlni.

"Sunt emoţionat pentru că este prima participare a mea la un Campionat European şi vreau să mă bucur de aceste momente alături de echipă. Trebuie să fim noi înşine la acest turneu. Să respectăm adversarii, dar să rămânem loiali stilului nostru de joc. Nu putem face lucruri diferite. E important să găsim punctele slabe ale adversarilor. Trebuie să gândim şi să jucăm ca o echipă. Indiferent de valoarea individuală, fiecare jucătoare trebuie să joace pentru echipă...Jocul din ofensivă îl vom păstra pe cel cu care sunt obişnuite fetele, însă în apărare vom încerca să aducem lucruri noi, în funcţie de fiecare adversar pe care îl vom întâlni. Nu cred că ideile de joc sunt puse în totalitate la punct acum, înaintea acestui turneu, dar consider că avem în lot fete inteligente şi aceste lucruri se vor regla cât mai repede", a declarat Ambros.

Obiectivul principal al României în Grupa D este câştigarea partidei cu Croaţia, a mai afirmat tehnicianul spaniol.

"Rusia este o echipă foarte puternică din punct de vedere fizic, o echipă solidă. Este campioana olimpică de la Rio şi cred că este într-o formă bună acum. Nu ştiu care va fi reacţia jucătoarelor din Rusia după ce au câştigat medaliile de aur la Jocurile Olimpice, dar cu siguranţă au un potenţial foarte bun. Pe de altă parte, Norvegia este o echipă total diferită. Are experienţă, are calitate... Au jucătoare mai scunde, însă sunt foarte rapide şi de obicei îşi îmbunătăţesc jocul pe parcursul turneului. Iar victoria cu Croaţia este obiectivul nostru principal. Trebuie să fim inteligenţi, să economisim energie în primele două jocuri pentru că vom avea de luptat împotriva croatelor. Trebuie să fim pregătiţi ca primele partide, dacă nu se vor încheia aşa cum ne dorim, să nu ne distrugă moralul înaintea celei cu Croaţia", a mai adăugat Ambros.

Echipa naţională de handbal feminin a României va debuta pe 5 decembrie la turneul final din Suedia. 'Tricolorele' care fac parte din Grupa D, vor întâlni pe rând naţionalele Norvegiei (5 decembrie), Rusiei (7 decembrie) şi Croaţiei (9 decembrie). Primele trei echipe se califică în grupa II principală, unde vor juca pentru accederea în semifinale contra echipelor calificate din Grupa C (Ungaria, Muntenegru, Danemarca şi Cehia).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport