Handbal masculin. România - Macedonia 32-24 (15-10), în prima manşă a barajului pentru CM 2019

Reprezentativa ţării noastre a pierdut la diferenţă de opt goluri în faţa echipei similare a Macedoniei, duminică, în manşa tur a barajului pentru turneul final de anul viitor.
Selecţionata de handbal masculin a României.
Selecţionata de handbal masculin a României. (Captură foto)

Echipa de handbal masculin a României a pornit cu stângul duelul din barajul pentru Campionatul Mondial de anul viitor din Danemarca şi Germania, susţinut în faţa Macedoniei, duminică, la Skopje.

Tricolorii s-au înclinat la sfârşitul timpului regulamentar de joc cu scorul de 32-24 (15-10), astfel că în returul din 13 iunie de la Cluj-Napoca le conferă adversarilor prima şansă la calificare.

Jucătorii pregătiţi de spaniolul Pascual-Fuertes Xavier, au început bine dar macedonienii au reuşit uşor, după doar câteva minute să-şi pună amprenta pe joc, ei fiind cei care au condus ostilităţile de la un capăt la altul al întâlnirii. Ei au reuşit într-un timp destul de scurt de la începerea partidei să-şi creeze un avantaj liniştitor de şase goluri 8-2 (min. 14).

România a încercat să recupereze diferenţa pe tabela de marcaj, dar defensiva oponenţilor a fost una foarte bine organizată. Am reuşit să ne apropiem în două rânduri la trei goluri diferenţă 9-6 şi 11-8, dar nu mai mult de atât. La pauză scorul era de 15-10 pentru Macedonia.

Repriza a doua a fost o continuare a primei, cu Macedonia în prim plan, cea din urmă având în minutul 43 un avantaj uriaş de zece goluri. Scorul final a fost 32-24.

Golurile naţionalei noastre i-au avut ca protagonişti pe Dan Racoţea 6, Valentin Ghionea 4, Alin Roşu 3, Demis Grigoraş 2, Marius Sadoveac 2, Alex Csepreghi 2, Javier Humet 1, Viorel Fotache 1, Marius Mocanu 1, Ionuţ Ramba 1, Adrian Rotaru 1.

De partea cealaltă, s-au evidenţiat Kiril Lazarov 8 goluri, Dejan Manaskov 6, Stojance Stoilov 3, Filip Taleski 3, Filip Mirkulovski 3, Goce Georgievski 3, Filip Kuzmanovski 3, Zarko Pesevski 2, Martin Popovski 1.

Au arbitrat lituanienii Vaidas Mazeika şi Mindaugas Gatelis, iar delegat EHF a fost olandezul Anton van Dongen.

Manşa secundă se va desfăşura la Sala Polivalentă 'Horia Demián' din Cluj-Napoca, miercuri 13 iunie, ora 18.30 .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport