Harvey Weinstein se predă poliţiei din New York. Acuzat de viol şi abuzuri sexuale

Peste 75 de femei l-au acuzat pe fostul regizor hollywoodian de abuzuri sexuale şi viol, unele acuzaţii datând de acum câteva decenii. Harvey Weinstein s-a predat poliţiei din New York.
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein (Getty Images)

Fostul regizor de filme Harvey Weinstein s-a predat vineri autorităţilor la o secţie de poliţie din New York City şi a fost acuzat de viol şi alte delicte cu caracter sexual pentru incidente care au implicat două femei, se arată într-un comunicat al poliţiei newyorkeze.

Este de aşteptat ca Weinstein să plătească o cauţiune în valoare de 1 milion de dolari, să îşi predea paşaportul şi să fie de acord să poarte un dispozitiv de monitorizare ca parte a unui pachet de eliberare pe cauţiune negociat anterior, a precizat The New York Times.

Contactat de CNN, avocatul lui Weinstein, Benjamin Brafman, a confirmat informaţia despre ancheta federală în urmă cu câteva zile. Avocatul a precizat că s-a întâlnit cu autorităţile federale din New York „în încercarea de a le convinge să renunţe la anchetă”, adăugând că întâlniri şi discuţii suplimentare vor avea loc în săptămânile următoare.

Peste 75 de femei din întreaga lume – inclusiv actriţele Angelina Jolie, Rose McGowan şi Ashley Judd – l-au acuzat pe Weinstein de comitere de diverse abuzuri, care au variat de la hărţuiri sexuale până la viol. În multe dintre cazuri a fost depăşit termenul de prescripţie şi nu se mai pot deschide procese.

Weinstein a negat în mai multe rânduri acuzaţiile că ar fi făcut sex fără consimţământul femeilor. Jucători puternici în industria entertainmentului s-au distanţat de renumitul regizor după ieşirea la iveală a acestor acuzaţii. Comitetul director al companiei sale, The Weinstein Co., l-a concediat pe Harvey şi în luna martie a lansat procedura de faliment. Conform documentelor legale înscrise la dosar anul acesta, unor angajaţi ai Weinstein Co. li s-a cerut să pregătească camere pentru întâlnirile sale sexuale şi apoi să le cureţe.

De asemenea, Weinstein este investigat de politia din Los Angeles şi Londra pentru acuzaţii privind comitere de abuzuri sexuale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură