Hellvig câştigă războiul cu ANI. Curtea Supremă îl declară nevinovat

Eduard Hellvig
Eduard Hellvig (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, arbitrul conflictului juridic dintre europarlamentarul PNL, Eduard Hellvig şi Agenţia Naţională de Integritate, a decis miercuri că vicepreşedintele PNL nu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada în care a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"Mă bucur că instanţa supremă a confirmat că nu m-am aflat în stare de incompatibilitate şi că nu am avut nicio intenţie de a încălca legislaţia. Consider că este deznodământul just al unui proces dificil, în care mi-am pledat constant nevinovăţia", a apreciat Eduard Hellvig.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis astăzi recursul prin care europarlamentarul PNL a contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti – instanţă care, la 1 aprilie 2014, respinsese ca neîntemeiată acţiunea prin care Eduard Hellvig contesta raportul de evaluare al ANI.

În noiembrie 2012, Eduard Hellvig, ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost găsit în stare de incompatibilitate de către ANI care a argumentat că, în intervalul 7 mai-31 octombrie a exercitat simultan funcţia de ministru şi pe cea de director în cadrul SC Sintezis Birotica SRL.

Ulterior, Hellvig a susţinut că nu deţine funcţia de director al acelei societăţi şi nici nu a exercitat această funcţie în niciun moment pe parcursul ultimilor ani, însă ANI a arătat că Ministerul Muncii a comunicat faptul că încetarea efectivă a contractului individual de muncă în cazul ministrului a fost operată la data de 31 octombrie 2012.

Hellvig a dat în judecată ANI şi a cerut anularea raportului dar a pierdut procesul la Curtea de Apel Bucureşti, însă astăzi ÎCCJ i-a dat câştig de cauză.