"Hexi s-a folosit de sincope în lege şi de slăbiciuni ale oamenilor din sistem" - şeful inspectorilor lui Cioloş

Şeful Corpului de control al primului ministru, Valentin Mircea, a atras atenţia că ar mai putea şi alte companii care să acţioneze în mod similar cu Hexi Pharma.
.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Controversata companie Hexi Pharma s-a folosite de sincope din legislaţie sau de slăbiciunea unor oameni din sistem, a declarat, la Digi24, şeful Corpului de control al primului ministru, Valentin Mircea.

"Hexi Pharma s-a folosit de problemele sistemului, de sincope din legislaţie sau a unor oameni, prin încredinţarea directă a contractelor au stimulat aceste hibe în avantaj propriu. (...) Lucrăm împreună cu Parchetul, facem mai mult decât să sesizăm pentru că avem acces la anumite date, putem să le colectăm, putem să ajutăm Parchetul să lămurească cine sunt vinovaţii", a explicat oficialul.

Şeful inspectorilor lui Dacian Cioloş a dezvăluit că echipa sa a găsit "semnale" în ce priveşte corupţia în sistemul de sănătate. "Dacă sunt anomalii, noi le dăm mai departe şi Parchetul stabileşte care sunt infracţiunile".

În opinia oficialului, ar putea exista şi alte companii care să acţioneze în mod similar cu Hexi Pharma, care să profite de slăbiciuni ale sistemului şi din acest motiv Corpul de control încearcă să afle care sunt cauzele acestui fenomen pentru a fi evitat în alte zone ale sistemului.

Valentin Mircea a adăugat că, de când se află în fruntea Corpului de control al premierului, nu a primit nicio informare de la SRI, dar că a primit mai multe sinteze a ce s-a raportat în trecut, subliniind că "au existat semnale din partea SRI în această zonă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne