Himalaya prin Nepal - expediţie românească

Munţii Himalaya.
Munţii Himalaya. (ZULFIKAR ALI / AFP / Getty Images)

Duminică, 17 aprilie, o echipă de alpinişti români va porni într-o expediţie pe Himalaya. Expediţia va fi una cu caracter inedit, cu alte cuvinte nu se va adresa doar alpiniştilor profesionişti ci şi temerarilor care vor să trăiască experienţa întâlnirii cu Himalaya urcând doar până unde îi ţine condiţia fizică.

Din echipa celor ce vor porni duminică spre Nepal fac parte Anda Dobrescu, Teo Vlad, Marius Gane, Zsolt Torok, Romeo Popa şi Octavian Petre.

"Anul aceasta, mi-am propus să pun şi eu piciorul pe temelia gigantului numit Acoperişul lumii şi apoi să escaladez Island Peak (6189 m). Mă simt norocoasă că am prieteni care îmi dau curajul să îndrăznesc acest lucru, cu îndemnuri ca următorul “orice corporatist sportiv şi echilibrat psihic poate reuşi într-o expediţie la tabăra de bază a Everestului.

Prietenii aceştia sunt alpinişti profesionişti, având în palmares recorduri naţionale în domeniul alpinismului. (pereţi impresionanţi din Dolomiti, cascade de gheaţă din Alpi, vârfuri exotice din Anzi sau Africa, sau giganţi de peste 8000 de metri din Himalaya şi Karakorum). Teo Vlad şi Marius Gane au primit de două ori titlul de sportivul anului din partea Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă: prima dată pentru traseul West Rib de pe vârful McKinley (6194m) din Alaska şi a doua oară, împreună cu Zsolt Torok, pentru una dintre puţinele ascensiuni ale versantului Rupal de pe vârful Nanga Parbat (8126m) din Himalaya. Zsolt a fost distins cu acelaşi titlu şi pentru ascensiunile lui în marii pereţi din Alpi, iar Marius a urcat în 2003 pe Everest. Romeo Popa este un pasionat căţărător pe gheaţă şi Octavian Petre este unul dintre pionierii căţărării mixte din România.", scrie pe blogul sau Anda Dobrescu, care ne promite cât mai multe povestiri şi imagini din expediţia ce va urma.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură