Hodorkovski acuzat din nou de Kremlin

Comitetul rus pentru Investigaţii l-a informat pe Mihail Hodorkovski că va fi acuzat oficial în cursul zilei de vineri în legătură cu uciderea unui primar rus, a raportat marţi agenţia rusă de ştiri RIA Novosti.


Mihail Hodorkovski, un fost magnat al petrolului şi cândva cel mai bogat om din Rusia.
Mihail Hodorkovski, un fost magnat al petrolului şi cândva cel mai bogat om din Rusia. (Brendan Hoffman/Getty Images)

Hodorkovski – un fost magnat al petrolului exilat în Elveţia şi care a devenit o figură puternică a opoziţiei politice ruse – a scris pe Twitter că a primit o notificare oficială în această privinţă.

“Ei şi-au adus aminte că trebuie să mă acuze mai întâi”, a declarat el.

Luni, tatăl său a primit o citaţie în care i se cere lui Hodorkovski să se prezinte vineri pentru interogare, “în calitate de acuzat”.

Citaţia a descris noile acuzaţii ca făcând parte din cazul penal Nr. 18/35-03. Numărul se referă la un caz deschis împotriva fostului şef al securităţii companiei Yukos, Alexei Pichugin, a declarat luni pe pagina sa de Facebook Vladimir Kara-Murza, Jr., coordonatorul mişcării Open Russia.

Pichugin a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru presupusa ucidere în 1998 a fostului primar al oraşului petrolier Nefteyugansk, Vladimir Petukhov, şi pentru alte crime. Fostul şef al securităţii companiei Yukos a declarat că este nevinovat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe