Horia Simu acuză că fostul şef ANAF, Şerban Pop, i-a cerut 1,5 milioane de euro mită

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Afaceristul Horia Simu a declarat că fostul şef ANAF, Şerban Pop, i-ar fi pretins suma de 1,5 milioane de euro pentru a determina soluţionarea favorabilă a dosarului pe care omul de afaceri îl avea la DIICOT. Afirmaţia acestuia nu este însă susţinută de probe, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a lui Pop, relatează Hotnews.

Potrivit lui Horia Simu, actualmente arestat preventiv, Pop ar fi pretins aceşti bani în primăvara anului 2014, fostul şef ANAF susţinând că poate obţine închiderea dosarului în schimbul unei sume de bani destinate exclusiv persoanelor care ar fi rezolvat problema.

"Din declaraţia numitului Simu Horia rezultă că modalitatea de săvârşire a elementului material al laturii obiective a infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită a fost precedată de iniţiativa complicelui infracţiunii de dare de mită Pop Şerban, formulată mituitorului în primăvara anului 2014. Iniţiativa a fost realizată iniţial printr-o comunicare aluzivă, ocolitoare, privind suma de 1,5 milioane euro, urmată de înţelegerea în care mituitorul a fost dispus să pună la dispoziţia complicelui o sumă de aproximativ 230.000 euro, din care 150.000 euro cash şi 80.000 euro sub formă de contracte de asistenţă judiciară, pentru soluţia de clasare, după ce mituitorul a respins categoric să dea suma de 1,5 milioane euro", se arată în referatul DNA.

Afirmaţiile lui Horia Simu referitoare la cei 1,5 milioane de euro pretinşi de Şerban Pop nu au fost susţinute de martorii din dosar şi nici de alte probe, în consecinţă procurorii nu au putut formula acuzaţii pe baza lor.

Reamintim că Şerban Pop a fost reţinut marţi, alături de fostul procuror DIICOT, Alina Bica. Bica este acuzată că a primit mită pentru a clasa un dosar care îl viza pe controversatul om de afaceri Horia Simu, iar Şerban Pop de complicitate la dare de mită. Potrivit procurorilor DNA, Alina Bica a făcut presiuni pentru clasarea dosarului lui Horia Simu sub pretextul unui control al Inspecţiei Judiciare care ar fi vizat dosarele vechi nesoluţionate, deşi o astfel de verificare nu a avut loc.

Horia Simu este actualmente arestat prevenit într-un dosar în care este acuzat de obţinerea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne