Horia Tecău a pierdut în startul Turneului Campionilor (Londra)

Sportivul român şi Jean-Julien Rojer (Olanda) au cedat în prima manşă a probei de dublu din cadrul circuitului londonez cu scorul de 1-6, 7-6 (7), 10-8, în faţa perechii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.
Jucătorul român de tenis Horia Tecău.
Jucătorul român de tenis Horia Tecău. (Captură foto)

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer nu au avut un start favorabil la Turneul Campionilor (ATP Finals) de la Londra, cei doi fiind învinşi, duminică, de Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (ambii din Franţa), cu scorul de 1-6, 7-6 (7), 10-8. Partida a durat o oră şi 44 de minute.

Campionii de la US Open, cotaţi cu şansa a treia la cucerirea prestigiosului trofeu, au jucat perfect în primul set pe care l-au câştigat cu 1-6. Nu la fel de uşor a fost însă şi în setul doi, cuplul româno-olandez trebuind să muncească mai mult. La scorul de 4-4 au avut trei mingi de break, fără izbândă, ca apoi în tiebreak, sportivii din Franţa, favoriţii numărul şase, să câştige cu 9-7, după ce au fost conduşi în prealabil cu 3-1 şi cu 6-5.

În super tiebreak, jocul a fost unul foarte echilibrat până la scorul de 8-8, după care olandezul Rojer a făcut dublă greşeală, ca apoi francezii să închidă meciul pe serviciul lui Herbert.

Campionii din 2015 au reuşit în acest meci 4 aşi şi au comis 3 duble greşeli, în timp ce cuplul francez a avut 6 aşi şi a comis 4 duble greşeli.

În celălalt meci al Grupei Eltingh/Haarhuis, Ryan Harrison (SUA)/Michael Venus (Noua Zeelandă) au dispus cu 6-4, 7-6 (8) de favoriţii numărul doi, Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport