Horia Tecău şi Julie Rojer, la un pas distanţă de un nou titlu ATP (Madrid)

Perechea româno-olandeză a acces în ultimul act în urma victorie înregistrate, vineri seara, cu 6-4, 5-7, 10-5 în faţa cuplului Wesley Koolhof (Olanda)/Stefanos Tsitsipas (Grecia).
Perechea formată din românul Horia Tecău şi  olandezul Jean-Julien Rojer.
Perechea formată din românul Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer. (Getty Images)

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer sunt foarte aproape de a repeta frumoasa performanţă a ediţiei 2016 a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, şi anume cucerirea trofeului.

Cuplul româno-olandez s-a calificat în finala probei de dublu a competiţiei cu premii totale în valoare de 6.536.160 euro după ce a trecut cu scorul de 6-4, 5-7, 10-5 de Wesley Koolhof (Olanda)/Stefanos Tsitsipas (Grecia).

Duelul celor două perechi a fost destul de echilibrat, s-a jucat destul de aspru, lupta dându-se aproape de la egal la egal. Diferenţa în primele două seturi a fost dată de doar un break, primul adjudecat de Tecău şi partenerul său, iar al doilea de Koolhof şi Tsitsipas, lupta decisivă fiind dată super tiebreak. Aici Tecău şi Rojer au fost mai buni, conducând pe rând cu 2-0, 4-1, 6-3, câştigând apoi cu 10-5.

Campionii din 2016 şi-au asigurat un cec de 174.490 de euro şi 600 de puncte ATP la dublu, urmând să joace duminică, în finală, contra învingătorilor din semifinala Diego Schwartzman (Argentina)/Dominic Thiem (Austria) - Guido Pella (Argentina)/Joao Sousa (Portugalia).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport