Hotărâre de Guvern: ISU va putea închide şi amenda cluburile

Incendiul din clubul Colectiv i-a determinat pe guvernanţi să dea puteri sporite ISU, care va putea amenda sau chiar închide cluburile ce nu respectă normele de siguranţă în materie de incendii.
Raed Arafat
Raed Arafat (Lavinia Savu / Epoch Times)

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă care va da posibilitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să închidă cluburile care nu respectă normele de apărare împotriva incendiilor.

După şedinţa de guvern, Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a explicat care sunt condiţiile în care un club poate fi închis sau amendat de ISU, relatează Realitatea.net.

Potrivit lui Arafat, localurile care au autorizaţie de incendiu dar au făcut modificări ulterioare emiterii autorizaţiei vor fi amendate iar activitatea le va fi sistată până la reintrarea în legalitate.

În ceea ce priveşte obiectivele care nu au autorizaţie, există varianta ca localul care nu are autorizaţie la incendiu dar are toate actele necesare să fie amendat cu până la 100 000 de lei, dar patronii să primească o perioadă în care se poate intra în legalitate. În varianta în care localul nu are autorizaţie de securitate pentru incendiu, a obţinut toate actele şi avizele dar are încălcări grave, atunci, pe lângă amendă, inspectorii vor dispune şi închiderea, a explicat Arafat.

Verificările în cluburi, localuri etc. pot fi făcute de inspectorii ISU însoţiţi de jandarmi şi aceştia pot închide clubul respectiv pentru 60 de zile.

Reamintim că decizia Guvernului de a veni cu reguli noi în materie de închidere a localurilor vine după ce 32 de tineri au murit în urma incendiului declanşat joi în clubul Colectiv din Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne