Hunor, un Tokes 2? Liderul UDMR ar putea fi lăsat fără ordinul Steaua României

Declaraţiile lui Kelemen Hunor despre Centenarul Marii Uniri au stârnit nemulţumire nu doar în rândurile opiniei publice şi a Opoziţiei ci şi printre membrii Consiliului de onoare al Ordinului Naţional Steaua României.
Kelemen Hunor(UDMR),
Kelemen Hunor(UDMR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderului UDMR i-ar putea fi retras ordinul naţional Steaua României, după inflamatoarele declaraţii făcute de acesta pe tema Centenarului Marii Uniri. Au spus-o la Realitatea TV chiar membrii din conducerea consiliului care se ocupă de aceste distincţii, relatează postul citat.

Astfel, în calitate de preşedinte al Consiliului de onoare al Ordinului Naţional Steaua României, Costin Georgescu a ţinut să sublinieze că atitudinea liderului UDMR este de neînţeles, ţinând cont de toleranţa românilor faţă de minorităţile naţionale.

"România este o ţară care nu a avut niciodată nimic cu cei de alte naţionalităţi, e singura ţară care are reprezentanţi ai tuturor naţionalităţilor în Parlament. Nu înţeleg de ce această politică dusă de UDMR împotriva statului român", a declarat Georgescu la Realitatea TV.

La rândul său, Constantin Degeratu, membru al aceluiaşi consiliu, a sugerat că atitudinea liderului UDMR pare a fi o directivă venită de la Kremlin.

Reamintim că Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat recent, în cadrul unui interviu acordat cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság, că reprezentanţii Uniunii şi maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului şi se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naţionaliste.

"Mă tem uneori, pentru că, în ajunul Centenarului, România nu va avea prea multe realizări de prezentat, de aceea vor apela la retorica naţionalistă de prost gust prin care încheie aceşti 100 de ani, la fel cum a procedat şi rectorul Universităţii 'Babeş—Bolyai'. Nu vor putea să spună că au construit nici măcar 1.800 de km de autostradă, că, în sfârşit, după 100 de ani, au reuşit să conecteze regiunile istorice. La fel cum nu putem spune că trenul de la Bucureşti la Alba Iulia ajunge mai repede decât în urmă cu 100 de ani.

Dimpotrivă, vor putea să spună că astăzi faci o oră şi jumătate mai mult de la Alba Iulia la Bucureşti, decât se făcea acum 100 de ani. Deci, din acest punct de vedere, am dileme serioase referitor la ce va putea prezenta statul român ca realizare în afară de faptul că de 100 de ani această ţară există. Şi atunci, în astfel de situaţii, sunt tentaţi să aniverseze cei 100 de ani printr-o retorică naţionalistă şi cu tot felul de sloganuri", a declarat Kelemen Hunor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne