Ianis Hagi a fost prezentat oficial la noua sa echipă, Racing Genk (video)

"Am optat pentru Genk graţie proiectului său. Este un club ce le-a permis întotdeauna jucătorilor lui să progreseze şi care face ca fotbaliştii săi tineri să fie mai buni" - Ianis Hagi.
Internaţionalul român Ianis Hagi.
Internaţionalul român Ianis Hagi. (Captură foto)

Internaţionalul român Ianis Hagi (20 de ani) a fost prezentat joi la noua sa echipă - Racing Genk - formaţie ce activează în Prima Ligă Belgiană - cea mai importantă competiţie fotbalistică din Belgia.

"Am optat pentru Genk graţie proiectului său. Este un club ce le-a permis întotdeauna jucătorilor lui să progreseze şi care face ca fotbaliştii săi tineri să fie mai buni. Singurul meu scop a fost sa aleg o echipă capabilă să mă facă să evoluez.", a declarat noul jucător al campioanei Belgiei.

"Am venit la această echipă fiindcă sunt convins că aici pot progresa tehnic, fizic şi tactic. Aici e o atmosferă foarte bună. Mi se pare că toată lumea e foarte pozitivă. Nivelul echipei e cu adevărat ridicat, comparabil cu ceea ce vezi pe scena internaţională", a continuat tânăra speranţa a fotbalului de la noi ţară care va evolua pentru gruparea de pe 'Luminus Arena' până în 2024.

Cedat de Viitorul Constanţa pentru suma de 8 milioane de euro, Ianis Hagi va juca în această toamnă cu noua sa echipă în grupele UEFA Champions League.

"Toată lumea vrea să joace în Liga Campionilor, fiindcă e competiţia cea mai puternică. Ard de nerăbdare să fiu şi eu acolo.", a conchis mijlocaşul român.

Cei de la Genk l-au caracterizat pe tricolorul nostru drept "..un jucător extrem de tehnic, loveşte mingea la fel de bine cu ambele picioare şi are o tehnică excelentă de lovire, dar şi una de executare a loviturilor libere. Este creativ şi dispus să se arate la joc".

Ianis Hagi nu este singurul român din lotul lui Genk, el va fi coleg cu Vladimir Screciu (19 ani), fost mijlocaş al CS Universitatea Craiova.