Iată ce se poate întâmpla atunci când mergi la plimbare pe un cal de curse "pensionat" (video)

Cursă de cai
Cursă de cai (pixabay.com)

A ieşi la plimbare cu un cal de curse retras, nu este o idee prea bună. Sau, cel puţin, nu este recomandat dacă nu ştii să călăreşti. Aceasta este o lecţie valoroasă împărtăşită de călăreţul amator Nick Bull, care a trăit experienţa pe propria piele şi a învăţat ceva din ea.

"Uau, Shamrock....Sham, uou...¡Nu, Sham!". Acestea au fost cuvintele - şi alte expresii care nu au fost reproduse – lui Nick în momentul în care şi-a dat seama că Shamrock, calul de curse cu care a ieşit la o plimbare, a uitat complet că era "pensionat". După mai multe strigăte scoase în timpul galopului şi aflat permanent într-un echilibru precar, bărbatul a terminat cursa pe sol, nevătămat, dar cu nişte vânătăi mari.

"Shamrock este un cal de curse retras“, a scris Nick în videoclipul incidentului încărcat pe Youtube. "Astăzi a uitat însă că era pensionat. Ori ce am spus e adevărat, ori eu nu sunt un călăreţ cu experienţă şi a decis să-mi ofere cursa vieţii mele".

Nici el, nici calul nu au fost răniţi grav, iar Nick nu şi-a pierdut pasiunea pentru călărit. Dar cu o condiţie: va lua câteva lecţii de echitaţie şi va încăleca pe un cal doar atunci când va fi pregătit. Mai ales pe un cal de curse! Experienţa din videoclip este într-adevăr amuzantă.