Iată de ce nu trebuie să parcaţi maşina lângă calea ferată [video]

Şoferul acestui vehicul a ales o parcare extrem de riscantă.
Momentul accidentului
Momentul accidentului (Print screen YouTube)

Având în vedere faptul că nu toate căile ferate sunt separate de drumuri sau de zonele rezidenţiale, şoferii ar trebui să acorde o atenţie deosebită locului unde îşi parchează maşina.

Dovada acestui lucru este clipul video pe care îl puteţi vedea mai sus, înregistrat în Hanoi, capitala Vietnamului. Un şofer neatent a decis să-şi parcheze maşina mult prea aproape de calea ferată fără să se gândească la posibilele consecinţe. Deşi mecanicul de tren a folosit avertizarea acustică pentru a încerca să evite impactul, proprietarul vehiculului, care se afla la câţiva metri distanţă, a reacţionat prea târziu.

Chiar dacă proprietarul maşinii s-a apropiat de vehicul pentru a încerca să minimizeze daunele, şi-a dat seama rapid că nu mai putea face nimic. După cum se vede în imagini, întreaga parte dreaptă a vehiculului a fost aproape complet distrusă. Cabina a fost grav avariată, precum şi uşa, bara de protecţie şi parbrizul.

Din fericire, în acel moment nu se afla niciun ocupant în interiorul vehiculului, o situaţie care cu siguranţă ar fi avut consecinţe mult mai grave.