IBM doreşte să investească 3 miliarde USD în “Internetul Lucrurilor”

(Captură Foto)

Internaţional Business Machines Corp a declarat marţi că va investi 3 miliarde de dolari pe următorii 4 ani într-o nouă divizie pentru “Internetul Lucrurilor”, urmărind să îşi vândă expertiza în colectarea şi administrarea datelor în timp real, conform Business Insider.

Investiţia anunţată de IBM face parte dintr-o serie de astfel de acţiuni întreprinse de mai multe companii din domeniul IT, care vizează extinderea în domeniul “Internetul Lucrurilor”, care presupune conectarea obiectelor banale, de la automobile la electrocasnice şi corpuri de iluminat, prin echiparea acestora cu senzori, cipuri şi conectivitate wireless, arată Mediafax.ro.

Pentru primul său parteneriat major, IBM a declarat că o divizie a Weather Co îşi va muta serviciile pentru furnizarea de date meteo pe cloud-ul IMB, astfel încât clienţii să poată folosi datele în tandem cu uneltele analitice ale IBM.

Ca urmare, IMB speră că diversele companii vor fi capabile să combine previziunile meteo cu o gamă de date de afaceri, astfel încât companiile să se poată adapta rapid la tendinţele de cumpărare ale clienţilor sau să pună la vânzare produse care au legătură cu vremea.

De exemplu, companiile de asigurări ar putea trimite mesaje clienţilor lor aflaţi în anumite zone, atunci când se apropie furtuni puternice, şi să le comunice locurile sigure pentru parcat.

Sau, magazinele de vânzare cu amănuntul pot să compare previziunile meteo cu datele trecute pentru a putea să estimeze fluxul de cumpărături în funcţie de vremea extremă şi astfel să îşi ajusteze în mod corespunzător personalul şi logistica de aprovizionare, susţine Business Insider.

IBM a declarat că deja colaborează cu mai multe companii majore, precum producătorul german de anvelope Continental AG şi producătorul de motoare pentru avioane cu reacţie Pratt & Whitney, pentru a le ajuta să îşi folosească datele în procesele lor.

IBM a arătat că noua divizie se bazează pe o colecţie de programe, numită iot Foundation, care foloseşte serviciile cloud ale IBM, şi care permite clienţilor şi partenerilor companiei să creeze noi aplicaţii sau să le îmbunătăţeacă pe cele existente, conform mediafax.ro.

Mai mult, IBM va concura pe această piaţă a “Internetului Lucrurilor” cu unele companii majore precum General Electric, Microsoft, Google sau Cisco Systems.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură