ÎCCJ a decis: Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, rămâne după gratii

Alina Bica
Alina Bica (gov.ro)

Magistraţii Curţii Supreme au decis miercuri menţinerea arestării preventive în cazul fostului procuror şef al DIICOT, Alina Bica, acuzată de abuz în serviciu într-un dosar vizând acordarea unei despăgubiri ilegale de peste 61 de milioane de euro omului de afaceri Stelian Gheorghe, pentru un teren din Capitală. Decizia nu este însă definitivă, aceasta putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul altor trei inculpaţi din dosar: Crinuţa Dumitrean, Dragoş George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru şi Emil Nuţiu. Următorul termen din dosar este, potrivit Mediafax, pe 6 februarie, când vor fi discutate toate cererile, excepţiile şi răspunsurile la acestea.

Amintim că DNA s-a sesizat din oficiu în octombrie 2014 în legătură cu săvârşirea unor infracţiuni de corupţie privind reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol din Bucureşti.

Procurorii susţin că, în 15 martie 2011, fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor - Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru - au aprobat în unanimitate raportul întocmit de evaluatorul Emil Nuţiu, privind soluţionarea dosarului de despăgubire al lui Gheorghe Stelian, zis Stelu, pentru un teren agricol de 13 hectare din zonă Plumbuita, în Sectorul 2 al Capitalei, a cărui valoare a fost supraevaluată cu peste 61 de milioane de euro.

Beneficiarul acestei despăgubiri, omul de afaceri Gheorghe Stelian, este considerat a fi "Săgeata" renumitului om de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea şi artizanul multor tunuri imobiliare. Acesta a ales să nu mai păstreze tăcerea şi să vorbească despre cei 10 milioane de euro pe care i-a dat partenerului său pentru a interveni pe lângă membrii comisiei ANRP în vederea acordării despăgubirii ilegale.

Alina Bica se află în arestat preventiv din 22 noiembrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook