Igor Dodon ar putea avea o întâlnire cu noul preşedinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski

Dodon nu a avut nicio întâlnire oficială cu fostul preşedinte Poroşenco din cauza susţinerii acţiunilor Rusiei în Crimea. Dionis Cenuşă afirmă că flexibilitatea lui Zelenski permite, în sfârşit, preşedintelui moldovean să efectueze o vizită la Kiev.
Comediantul ucrainean Vladimir Zelenski
Comediantul ucrainean Vladimir Zelenski (Getty Images)

Preşedintele Igor Dodon anunţă că în cadrul unei convorbiri telefonice cu noul preşedinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, au convenit asupra organizării unei întrevederi pentru a discuta „cele mai actuale probleme”.

„Am făcut un schimb de opinii cu privire la relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova şi Ucraina în diverse domenii de interes reciproc. L-am felicitat cu prilejul alegerii sale în funcţia de şef al statului vecin şi i-am urat succes în această misiune responsabilă”, scrie şeful statului pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon nu a avut nicio întâlnire oficială cu Poroşenco, şi în context politologul Dionis Cenuşă a ţinut să menţioneze anterior că flexibilitatea lui Zelenski deschide oportunitatea preşedintelui moldovean să efectueze, în sfârşit, o vizită la Kiev, imposibilă până acum din cauza justificării acţiunilor Rusiei în Crimea.

Alegerile prezidenţiale din Ucraina au avut loc la 21 aprilie, iar Vladimir Zelenski a obţinut 73,22% dintre voturi.