Igor Dodon: Chişinăul are stringentă nevoie de o resetare şi modernizare

Centrul oraşului Chişinău
Centrul oraşului Chişinău (facebook.com)

Cu ocazia aniversării fondării oraşului Chişinău, preşedintele Igor Dodon constată că, în urma administrării incompetente din ultimii ani, Capitala a ajuns într-o stare deplorabilă şi are stringentă nevoie de o resetare, dezvoltare şi modernizare.

Şeful statului a adresat mulţumiri „celor care, activând de decenii în cele mai diverse domenii, au crescut bunul nume al Capitalei, au făcut din ea un veritabil centru al vieţii economice, politice şi culturale al ţării”.

Totodată, Igor Dodon şi-a exprimat speranţa că la următoarea aniversare, Chişinăul va avea un primar competent, profesionist, care va avea grijă de oraş şi locuitorii acestuia.

În context, preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a ţinut să dea asigurări că dezvoltarea durabilă a localităţilor din Republica Moldova este unul dintre obiectivele strategice ale autorităţilor, inclusiv a puterii legislative.

„Vom depune eforturi ca cetăţenii să se bucure de o viaţă decentă, de un viitor sigur şi prosper, de o infrastructură modernă”, a conchis Greceanîi.

La 14 octombrie, Chişinăul împlineşte 583 de ani. Acesta a avut în istoria sa 36 de primari, inclusiv doi interimari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe