Igor Dodon condamnă „egoismul politic şi ambiţiile unor deputaţi”. Expert: Acesta se erijează în dedublare de ipostaze

Dacă în aproximativ 2 săptămâni deputaţii nu creează o majoritate parlamentară, Dodon susţine că va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar „deputaţii să-şi asume consecinţele în cadrul alegerilor anticipate”.
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova (valentina ursu/facebook.com)

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a condamnat „egoismul politic şi ambiţiile exagerate ale unor deputaţi şi grupuri parlamentare” solicitând legislatorilor să înceapă munca formând o majoritate parlamentară şi un Guvern. „Primiţi salarii de 10 ori mai mari decât pensia medie pe ţară.”

„Astăzi m-am adresat la Curtea Constituţională pentru a avea claritate referitor la termenul limită de dizolvare a Parlamentului: trei luni după 9 martie – data aprobării rezultatelor alegerilor parlamentare de către Curtea Constituţională, sau după 21 martie – data şedinţei de constituire a noului Parlament”, a declarat miercuri, 22 mai, şeful statului în cadrul unui briefing de presă.

Dacă în aproximativ 2 săptămâni deputaţii nu găsesc un consens şi nu creează o majoritate parlamentară, Igor Dodon susţine că va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar „deputaţii să-şi asume consecinţele în cadrul alegerilor anticipate”. Preşedintele a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

În context, activistul civic Valeriu Paşa a ţinut să menţioneze că Igor Dodon a ieşit, s-a umflat în pene, nu a zis nimic esenţial şi a plecat. „Amuzant este că din nou se erijează în dedublare de ipostaze - de parcă nu el e liderul PSRM, de parcă nu el a declarat recent că participă la toate deciziile socialiştilor. Mai ales asta cu salariile e amuzantă. Bravo - serios preşedinte!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe