Igor Dodon condamnă „egoismul politic şi ambiţiile unor deputaţi”. Expert: Acesta se erijează în dedublare de ipostaze

Dacă în aproximativ 2 săptămâni deputaţii nu creează o majoritate parlamentară, Dodon susţine că va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar „deputaţii să-şi asume consecinţele în cadrul alegerilor anticipate”.
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova (valentina ursu/facebook.com)

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a condamnat „egoismul politic şi ambiţiile exagerate ale unor deputaţi şi grupuri parlamentare” solicitând legislatorilor să înceapă munca formând o majoritate parlamentară şi un Guvern. „Primiţi salarii de 10 ori mai mari decât pensia medie pe ţară.”

„Astăzi m-am adresat la Curtea Constituţională pentru a avea claritate referitor la termenul limită de dizolvare a Parlamentului: trei luni după 9 martie – data aprobării rezultatelor alegerilor parlamentare de către Curtea Constituţională, sau după 21 martie – data şedinţei de constituire a noului Parlament”, a declarat miercuri, 22 mai, şeful statului în cadrul unui briefing de presă.

Dacă în aproximativ 2 săptămâni deputaţii nu găsesc un consens şi nu creează o majoritate parlamentară, Igor Dodon susţine că va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar „deputaţii să-şi asume consecinţele în cadrul alegerilor anticipate”. Preşedintele a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

În context, activistul civic Valeriu Paşa a ţinut să menţioneze că Igor Dodon a ieşit, s-a umflat în pene, nu a zis nimic esenţial şi a plecat. „Amuzant este că din nou se erijează în dedublare de ipostaze - de parcă nu el e liderul PSRM, de parcă nu el a declarat recent că participă la toate deciziile socialiştilor. Mai ales asta cu salariile e amuzantă. Bravo - serios preşedinte!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe