"Îi am înregistraţi pe toţi!" Fostul manager de la Malaxa, pregătit să tragă în jos politicieni dacă e "răpus" de justiţie

Secureanu îşi pregătise din timp şampania pe care s-o savureze după alegerile din decembrie căci indiferent cine urma să fie câştigătorul, pentru el urma să fie bine: îi plătise pe toţi, susţine un apropiat al fostului manager de la Malaxa.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Ceea ce părea cazul unui manager rapace şi excentric de la un spital mediu bucureştean - Malaxa - se poate transforma într-o avalanşă de proporţii, scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor, potrivit cărora Florin Secureanu, fostul director de spital devenit vedetă după ce s-a aflat că a tratat bugetul instituţiei ca pe o puşculiţă personală, deţine sute de ore de înregistraţi cu discuţii fără echivoc despre bani şi destinatari. Înregistrări cu politicieni şi emisarii lor, pe care fostul şef de spital e gata să le negocieze cu procurorii DNA în schimbul libertăţii.

"El are înregistrări audio pe care le-a făcut în aceşti ani cu toţi contractorii şi emisarii politicienilor în momentul în care le dădea bani”, a declarat pentru Gazetă o sursă din apropierea lui.

"Secureanu vrea să-şi negocieze situaţia cu procurorii, mai ales că, după cum ziarul a aflat abia în această noapte, el mai are un dosar la DNA! Exact un dosar de mită!

Pe 27 octombrie 2016, Tribunalul Bucureşti a admis cererea DNA de a redeschide urmărirea penală în dosarul în care Florin Secureanu este acuzat de "infracţiunea de cumpărare de influenţă” la postul de televiziune OTV", scriu jurnaliştii în investigaţia publicată pe tolo.ro.

Potrivit GSP, Secureanu s-ar afla acum la munte, şi, din locaţia cu aer proaspăt, ozonat, a luat legătura cu unii dintre protectori şi s-a gîndit care e şansa lui de a scăpa cu o pedeapsă cât mai mică după ce zeci de facturi false şi contracte pe bani publici au fost expuse de ziar.

Florin Secureanu le-a spus apropiaţilor, încă de acum ceva vreme, că merge la ambele capete ale acestor alegeri parlamentare şi că "le-am dat tuturor, primării, politicieni şi firme", mai arată sursa citată. Unora le-a dat lucrări supraevaluate, adică ocazia de a scoate bani, iar altora, direct bani.

"Ca mare băutor de şampanie, asta e băutura lui preferată!, el îşi pregătise şampania din timp pentru 11 decembrie, că oricum urma să iasă bine", povesteşte un om din spital.

"Acum, este speriat şi, în acelaşi timp, furios pentru că nu vrea să plătească singur", a mai susţinut sursa.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că fostul director al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis marţi de primarul Capitalei, după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că managerul obliga angajaţii să ţină o contabilitate dublă, înjurându-i şi ameninţându-i, şi că i-a cumpărat iubitei sale, alintată "Vrăbi", bijuterii în valoare de 9000 de euro în baza unor contracte încheiate cu o firmă pentru curăţarea instrumentarului de la Ginecologie. Tot Secureanu a decontat din banii spitalului inclusiv cheltuieli de înmormântare ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.

Interesant e că aceeaşi Firea, care l-a demis pe Secureanu, a alocat discreţionar, potrivit consilierei USR Ana Maria Ciceală, 1.270.000 de euro pentru lista de cumpărături a lui Florin Secureanu, deşi unele dintre preţiurile pentru echipamentele solicitate de acesta erau umflate chiar şi de 10 ori. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne