Ilan Shor reacţionează: „Sunt gata să prezint organelor de anchetă toate informaţiile necesare”

Ilan Shor, fostul preşedinte al Băncii de Economii
Ilan Shor, fostul preşedinte al Băncii de Economii (wikipedia.org / Ilan_Shor)

Omul de afaceri Ilan Shor a afirmat că a acţionat în beneficiul Băncii de Economii şi acum este gata să răspundă pentru modul de administrare a acestei instituţii, iar la momentul potrivit va veni cu declaraţii care vor zgudui lumea politică.

Printr-un comunicat de presă, Shor face apel către toţi cei ce se aflau la guvernare în perioada în care BEM se afla în gestiunea statului, să înceteze această diversiune şi manipulare a opiniei publice, relatează UNIMEDIA.

„Dacă au ceva de spus, să se prezinte în faţa organelor de anchetă, aşa cum fac eu, şi să explice cum BEM a fost adusă în prag de faliment, cu miliarde pagubă, în perioada în care acţionar majoritar era statul”, a declarat milionarul.

„Sunt gata să prezint organelor de anchetă toate informaţiile necesare privind perioada în care am fost angajat în administrarea BEM şi chiar să ofer informaţii detaliate privind modul în care am preluat banca. Ţin să menţionez, că din momentul începerii urmăririi penale legate de cazul BEM eu pregătesc materialele necesare, care să-mi probeze nevinovăţia, dar şi dovezi clare despre modul în care banca a ajuns în situaţia în care este astăzi”, a menţionat fostul preşedinte de la BEM în acelaşi comunicat.

Potrivit omului de afaceri, în momentul venirii lui la Banca de Economii, aceasta era deja în stare critică, statul recunoscând public acest lucru, la nivel de Parlament chiar.

„Acum se încearcă transferul întregii pagube pe perioada ultimilor 2 ani, în speranţa că s-a găsit ţapul ispăşitor pentru toate păcatele anilor trecuţi, iar cei care au devalizat banca vor scăpa basma curată. Ceea ce ei nu iau în calcul este faptul, că va veni momentul când adevărul se va afla, când eu voi putea face declaraţii, care, nu exclud, vor zgudui lumea politică şi vor duce la reconfigurarea ei”, a conchis Ilan Shor.

Precizăm că Ilan Shor a devenit preşedintele Băncii de Economii în 2014, iar apoi membru al Consiliului de administraţie al Aeroportului Internaţional Chişinău.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe