Ilie Sârbu renunţă la funcţia de lider al senatorilor PSD. În locul său vine Mihai Fifor

Ilie Sârbu
Ilie Sârbu (Epoch Times România)

Ilie Sârbu a renunţat, duminică, la funcţia de lider al senatorilor PSD şi şi-a manifestat dorinţa de a ocupa postul de vicepreşedinte la Curtea de Conturi. Şeful interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că îi acordă susţinerea pentru funcţia la care aspiră.

"Îi mulţumesc domnului Ilie Sârbu pentru cum a gestionat poziţia de lider de grup. A fost un sprijin pentru guvern. Are o experienţă politică cu multă substanţă. Va avea susţinerea mea şi a partidului pentru a ocupa un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi. PSD nu îşi permite să propună într-o funcţie oameni care nu au o experienţă. Sârbu e un om în care am încredere. Şi partidul la fel. Poate gestiona o funcţie de asemenea importanţă", a declarat Dragnea, citat de b1.ro.

Înlocuitorul lui Ilie Sârbu va fi Mihai Fifor, deputatul propus de PSD la Ministerul Transporturilor, dar respins de preşedintele Klaus Iohannis.

"Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată în seara aceasta, asta nu înainte de a mulţumi domnului preşedinte Ilie Sârbu pentru activitatea deosebită pe care a depus-o în aceşti trei ani de coordonare a grupului nostru senatorial", a declarat Mihai Fifor, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte plecarea lui Ilie Sârbu, premierul Victor Ponta a dezvăluit că socrul său îşi exprimase încă de la finalul anului trecut dorinţa de a nu mai candida pentru funcţia de lider al grupului de senatori social-democraţi:

"Din decembrie nu a mai vrut să fie lider de grup. L-am rugat frumos să mai stea o sesiune şi acum i-am mulţumit şi chiar a fost un lider de grup foarte bun, dar, în acelaşi timp, pot fi şi alţi lideri foarte buni şi voi lucra foarte bine ca prim-ministru cu Grupul de la Senat, cum am lucrat şi până acum."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne