Iliescu: În spatele protestului de duminică "sunt indivizi şi forţe interesate să cultive discordia"

În 1990, Ion Iliescu vedea în Piaţa Universităţii doar golani şi huligani. Acum vede în "spatele" protestelor - menite să oprească graţierea corupţiei - "indivizi şi forţe interesate să cultive discordia."
Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al statului care rostogolea acum 27 de ani urgia mineriadei peste protestatarii anti-comunişti, Ion Iliescu a declarat pentru Mediafax, vorbind de protestul împotriva graţierii corupţilor de duminică seara, că nu înţelege cine este "în spatele" acestuia, apreciind însă că ”sunt indivizi şi forţe interesate să cultive discordia”.

”Asta ne trebuie acum, în loc să strângem rândurile în jurul unui guvern care încearcă să aşeze lucrurile cu chibzuinţă? Nu înţeleg cine e în spatele acestei mişcări şi ce urmăresc în ultimă instanţă. Este regretabil”, a declarat pentru Mediafax Iliescu.

De asemenea, Ion Iliescu a catalogat ca fiind ”anormale” protestele anunţate pentru ieri când, reamintim, revoltaţi că PSD şi ALDE şi-au făcut o prioritate din graţierea corupţilor, cetăţenii au pornit într-un marş de protest din Piaţa Victoriei spre Parlament.

”Din asta avem doar de pierdut cu toţii. În loc să strângem lucrurile şi să căutăm să sprijinim forţele care încearcă să construiască ceva în această ţară, iată sunt indivizi şi forţe interesate să cultive discordia. Nu înţeleg cine este interesat în aşa ceva”, a adăugat Ion Iliescu.

Declaraţiile fostului şef al statului au fost făcute cu puţin timp înainte ca oamenii să iasă în stradă pentru a le reaminti aleşilor ţării că ar trebui să-şi facă o prioritate din rezolvarea problemelor ţării, nu din graţierea corupţilor, principala lor preocupare de când au venit la putere.