Imagini îngrozitoare la Biobaza Năvodari. Angajaţii omoară în bătaie câinii maidanezi

Câini fără stăpân
Câini fără stăpân (Facebook)

Imagini de o violentă extremă filmate la Biobaza Năvodari cu un telefon au apărut pe Internet în cursul zilei de duminică 8 februarie 2015. Mai mulţi angajaţi sunt surprinşi când lovesc cu sălbăticie câinii fără stăpâni aduşi în ecarisaj. Imaginile au fost încărcate pe un cont de Facebook care promovează neoficial oraşul Năvodari.

Tratamentul barbar la care sunt supuşi câinii întrece orice imaginaţie. Patrupedele sunt scoase dintr-o cuşcă metalică cu ajutorul crosei, ridicaţi în aer şi trântiţi de placa de beton. Alţii sunt târâţi în crosele metalice care îi strangulează de gât de către hingherii care apar în imagini, care îi duc apoi în zonele amenajate pentru câini şi acolo începe măcelul. În fundal se aud schelălăituri îngrozitoare.

Asociaţiile de protecţie a animalelor spun că în oraşului Năvodari, astfel de scene sunt zilnice, iar în trecut o metodă de a încerca să se scape de câinii fără stăpân a fost împrăştierea a sute de bobiţe speciale pentru câini otrăvite pe străzile şi în parcurile din Năvodari. O asemenea acţiune s-a finalizat cât se poate de prost, o fetiţă de 2 ani a fost internată în stare gravă, după ce a atins substanţa toxică în parcul de lângă blocul unde locuieşte. Fetiţa de 2 ani se juca în parc, când părinţii ei, aflaţi la câţiva metri distanţă, au văzut-o cum se prăbuşeşte. Zeci de câini au fost găsiţi morţi în parcuri şi în jurul blocurilor. Şi nu doar câinii fără stăpân au căzut victime, ci şi câinii cu stăpân. Localnicii au anunţat autorităţile, care au dat verdictul: câinii au fost otrăviţi.

Primăria Năvodari a dat un comunicat de presă prin care se delimitează de acţiunile angajaţilor de la serviciul de ecarisaj, de modul în care aceştia au înţeles să îşi exercite serviciul pentru care au fost angajaţi.

„Acest comportament al lor îl incriminăm categoric, de aceea ei vor intra în cercetare profesională efectuată de comisia de disciplină a Primăriei Oraşului Năvodari. Am făcut acest adăpost pentru a veni în sprijinul oamenilor care au solicitat să strângem toţi câinii din oraş dar şi în sprijinul animalelor pentru a le da o şansă de a fi adoptaţi. Mulţumim persoanelor care ne-au adus la cunoştinţă aceste manifestări pentru a putea lua măsuri categorice împotriva celor vinovaţi. Cert este un lucru : că aceştia NU vor mai lucra la acest serviciu de ecarisaj, vor fi aspru pedepsiţi conform regulamentului de ordine interioară.”, se arată în comunicat.

Grupul Social pentru Apărarea Drepturilor Animalelor a solicitat Direcţiei Sanitare Veterinare Constanţa cât şi Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor demararea unei anchete, pentru că, spun ei, nu au încredere în declaraţiile angajaţilor primăriei şi pentru că cele două direcţii conform legii pot aplica sancţiunile care se impun în acest caz.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne