Imperiul bancar Rothschild se pregăteşte să înlocuiască preşedintele

Alexandre de Rothschild
Alexandre de Rothschild (Getty Images)

David de Rothschild, în vârstă de 75 de ani, se retrage din funcţia de preşedinte al imperiului bancar Rothschild & Co. în această vară şi va preda butoanele fiului său Alexandre. Este o schimbare a gărzii aşteptată de mult timp la banca de investiţii franco-britanică.

Alexandre de Rothschild, cea de-a şaptea generaţie a unei dinastii de bancheri care a fost înfiinţată în urmă cu 200 de ani şi despre care mulţi speculează că este una dintre cele mai influente familii din lume, a fost de mult timp pregătit pentru a deveni succesorul tatălui său la conducerea băncii. În prezent director adjunct executiv, Alexandre, în vârstă de 37 de ani, a fost cooptat la bancă pentru prima dată în 2008, după ce a lucrat şi la Bank of America şi Bear Stearns.

Schimbarea preşedintelui Rothschild & Co. va avea loc în luna iunie, susţine Financial Times, pe fondul unei strategii a băncii de investiţii de a diversifica principala sa afacere de consultanţă cu scopul de a ajuta instituţia să treacă prin perioade mai puţin favorabile pe piaţa fuziunilor şi achiziţiilor din Europa.

David de Rothschild, care s-a născut în New York, a supervizat în 2012 fuziunea operaţiunilor bancare franceze şi britanice ale dinastiei, în cadrul unui proiect care a urmărit să unifice două ramuri ale familiei Rothschild şi să extindă averea acesteia. Înainte David de Rothschild conducea operaţiunile britanice ale băncii după ce Evelyn de Rothschild, verişoara sa, s-a retras în 2004.

Între timp, în pofida pierderii unei cote de piaţă, banca Rothschild rămâne printre primele 5 nume în topul din 2017 al fuziunilor şi achiziţiilor (M&A), clasamentul după venit.

Modificările lansate de David de Rothschild în cadrul instituţiei i-au permis acestuia să pună în aplicare un plan de succesiune prin includerea celui de-al treilea copil al său şi unicul fiu în consiliul de conducere. De asemenea, modificările au permis familiei să îşi consolideze controlul asupra grupului bancar prin cumpărarea acţiunilor deţinute de acţionari minoritari, conform Zerohedge.

În prezent, familia deţine 58% dintre drepturile de vot ale Rothschild & Co. şi 49% dintre acţiuni, în timp ce doar puţin peste 26% dintre acţiunile grupului sunt cotate la bursa Euronext din Paris.

Acţiunile Rothschild, care au fost lovite dur de cea mai recentă criză financiară, au câştigat peste 15 puncte procentuale de la începutul anului trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură